bazár, predaj, inzercia, predám

Arašidy--vypestujte si svoje

Kategória: Ostatné

Nie je to vôbec ťažké, toto zvládne naozaj každý.
Podzemnica olejná je okrasná a zároveň úžitková jednoročná rastlina, ktorú si ľahko dopestujeme v záhrade na záhone alebo aj doma v hrantíku na parapetnej doske.
Je to exotická rastlina, ktorá má rada teplo a slnko. Vysievame ju do voľnej pôdy až koncom apríla, začiatkom mája (vnútri môžeme skôr), keď teplota pôdy trvalo dosahuje 15°C. Spon 50 cm x 10 – 25 cm, do hĺbky 3 – 5 cm. Vysievame do dobre obrobenej piesočnatej pôdy bohatej na živiny.

Pri teplote nižšej ako 15 °C sa nevyvíja dobre. Ideálna teplota je 20 °C a vlhkosť vzduchu 50 – 60 %. Malé rastlinky sa musia denne minimálne 1-krát poliať. Ak sú väčšie, rovnako po opadaní kvetov, zálievka sa redukuje. V období kvitnutia sa pridáva do zálievky hnojivo. Dĺžka kvitnutia je 1 – 2 mesiace. Ak na rastline začínajú opadávať listy, môže to byť príznak nedostatku vody.
Ak pestujete podzemnicu v črepníku, zmiešajte substrát s hrubšou rašelinou. Vyberte väčšie črepníky.

Rastlina, ktorá je vysadená v záhrade, je robustnejšia ako tá v črepníku. Bežne dorastá do výšky 50 cm. Po dvoch mesiacoch sa vytvoria kvety. Kvetné stonky začnú bujne rásť a plody sa zavŕtajú do zeme 7 – 10 cm hlboko a môžete ich asi po 5 mesiacoch zberať. Pred konzumáciou upražte arašidy na panvici 30 minút. Plody obsahujú veľa proteínov a vitamínu B.

POZOR ! Obyčajné arašidy z obchodu sú pražené a nevyklíčia Vám----cena za 10 semien 3,00 e--------nahliadnite do môjho albumu a ušetrite na poštovnom.
Arašidy--vypestujte si svoje
Podobné inzeráty
Arašidy – Podzemnica olejná (Arachis hypogaea)
Arašidy – Podzemnica olejná (Arachis hypogaea) – Rastlina dorastajuca do výšky približne 50cm, produkuje vysoké výnosy arašidov. Je veľmi ľahko pestovatelná a zvládnu ju aj začiatočníci. Jeden struk má bežne 2 arašidy vo vnútri, ale často sa stáva, že môže mať aj jeden, alebo tri. Sú veľmi chutné keď sú pečené (stačí ich dať na plech do rúri a pri 180 stupňoch pečieme 25-30 minút) Taktiež si môžete vyrobit aj vlastné domáce arašidové maslo. Majú vysoký obsah bielkovín. Dozrieva 100 dní. Pestovanie: Sadíme koncom apríla, no vo vnútri môžeme aj skorej. Je doležité struk otvoriť a tak zasadiť. Sadíme ho približne do hĺbky 1-2cm do kyprej pôdy v spone aspoň na 40-50cm x 20-25cm. Dá sa sadiť aj v črepináčoch. Vyžaduje priame slnko, dostatok živín a závlahy. Zaujímavosťou je že tam kde odkvitne, tak na tom mieste spustí rastlina výhonok do zeme kde začne tvoriť struk 10 strukov – 2,5 eura
predám príslušenstvo zo zrušenej gastro prevádzky
ozdobovač na cappuccino 1ks/15€ NOVÉ slánka 6ks/6€ NOVÉ stojany Cenovka 15ks/8€ misky (napr na arašídy) priemer 11,5cm V 5,5cm 8ks/8€ misky (napr na chipsy) priemer 15cm V 9cm 5ks/6,50€ len osobný odber !
Pobozkajte žabu, Brian Tracy
Nová kniha Poznáte ten rozprávkový príbeh, v ktorom sa princezná najprv zdráha pobozkať žabu, ale keď tak konečne urobí, žabka sa zmení na vysnívaného princa? Podobne je to aj v skutočnom živote. Negatívne postoje sú často takouto „žabou“, ktorá nám bráni žiť naplno, cítiť sa šťastne a dosiahnuť to, po čom túžime. Uznávaný kouč Brian Tracy spojil svoje skúsenosti s odbornými poznatkami Christiny Tracy Stein, aby čitateľom tejto knihy ukázali, ako viditeľne sa zlepší ich život, ak zmenia svoje negatívne myslenie na pozitívne, ak dokážu strach premeniť na výzvu, hnev na pocit zmierenia sa so sebou, ak za svoje správanie dokážu prijať zodpovednosť. Popis tovaru je spravidla možné nájsť tiež na stránkach internetových obchodov Pobozkajte žabu (8.54 €) na Pobozkajte žabu (Brian Tracy, Christina Tracy Stein) (8.99 €) na Pobozkajte žabu (Stein Christina Tracy (8.99 €) na Pobozkajte žabu Brian Tracy; Kristina Tracy (7.28 €) na Pobozkajte žabu (7.39 €) na
Jackery SolarSaga 100W - Solárny panel s USB porty
Účinný nabíjací výkon - Čerpajte energiu zo slnka a využite vysokú účinnosť panelov, kde solárne panely premieňajú všetko slnečné žiarenie na čistú energiu a dodávajú až 100 W výkonu. Dva výstupy USB - SolarSaga môžete používať ako solárnu nabíjačku pre svoje zariadenia USB. Nabíjajte svoje zariadenia priamo pomocou výstupov 1x USB-A a 1x USB-C. Ľahké, kompaktné a prenosné - Využite ľahkosť a jednoduchosť nabíjacích panelov pre svoje potreby nabíjania. SolarSaga váži len 4 kilogramy a jeho používanie a uvedenie do prevádzky je skutočne jednoduché. Ideálne pre Jackery stanice - Nechajte panely SolarSaga nabíjať vašu Jackery stanicu po celý deň a užívajte si neobmedzený prísun energie. Skvelé riešenie na cesty dodávkou, kempovanie alebo na terasu, záhradu či chatu. Len pár krát použitý, stav ako nový v záruke. Možno vyskúšať na mieste. Aktuálne do zmazania.
Ponukam svoje služby
Dobrý deň ponukam svoje služby chodíme Kosiť .dvory záhrady .lúky .polia a podobne tak isto upravujeme nepotrebné veci rozoberame stodoli garáži všetku techniku mame svoju vieme sa dohodnúť na všetkom
Barokovo-klasicistický kaštieľ Krompachy
Číslo ponuky: 7300 - Ponúkame na predaj barokovo – klasicistický kaštieľ postavený v roku 1727 nachádzajúci sa v centre mesta Krompachy. Mesto Krompachy patrí do známeho turistického regiónu Spiš, ktorý patrí medzi najnavštevovanejšie regióny Slovenska vďaka výnimočným kultúrno-historickým pamiatkam a blízkosti 3 národných parkov – Národný park Vysoké Tatry, Národný park Slovenský raj a NP Pieniny. V bezprostrednej blízkosti sa nachádzajú UNESCO pamiatky Spišský Hrad, historické centrum mesta Levoči ako aj ďalšie výnimočné historické lokality Spišské Podhradie, Spišská kapitula alebo Žehra. V neďalekej blízkosti sa nachádzajú dôležité administratívne centrá mestá Spišská Nová Ves (27 km), Poprad (50 km) alebo Košice (50 km) s letiskom. Kaštieľ sa nachádza na pozemku s celkovou výmerou 2700 m2. Je to kompletne rekonštruovaná historická budova, ktorá v súčasnosti slúži na účely ubytovania ako penzión. Penzión poskytuje pohodlné ubytovanie v 2-posteľových izbách s možnosťou prístelky so samostatným sociálnym zariadením, televízorom, satelitom, telefónom. Pre náročných klientov ponúkame ubytovanie v historických izbách apartmánu zariadenom v rustikálnom štýle. Kapacita penziónu je 25 lôžok a 12 prísteliek. Na spríjemnenie pobytu majú hostia k dispozícii jedáleň, salónik, bar, saunu, recepciu s doplnkovým predajom. Najstaršia zmienka o kaštieli siaha do roku 1592, kedy Jan Septimus z Lichtenštainu daroval Jeremiášovi Gundelfingerovi, spravovateľovi richnavského hradu, roku 1592 dve Zemianske kúrie. Začali sa písať nové dejiny neskôr najvýznamnejšieho rodu na Zemianskej strane v Krompachoch. Gundelfingerovci legitimovali svoje zemianstvo až o 100 rokov neskôr, 1654, aby si upevnili svoje postavenie pred spišskou župou. Gundelfingerovci si v roku 1727 postavili pri vtoku Jarečka do potoka Slovinky kaštieľ, prvej a hlavnej dominanty Zemianskej strany. V roku 1776 bola v pravom kamennom obradnom múre pred kaštieľom postavená kaplnka sv. Jána Nepomúckeho na počesť vzniku spišského a rožňavského biskupstva ku ktorému boli pričlenené aj Krompachy. Atraktívnosť penziónu zvyšuje prekrásna priroda, ktorá poskytuje výborné podmienky pre horskú turistiku, cykloturistiku, poľovníctvo v regióne známom ako Galmus. V zimnej sezóne je tu možnosť lyžovania v umelo zasnežovanom stredisku Plejsy, ktoré je najznámejšie na Slovensku. Odkaz na 360° panorámu ponuky je dostupná na tomto odkaze: Poschodie: neuvedené Obytná plocha: 400m² Rozloha pozemku: 2700m² Úžitková plocha: 400m² Vlastníctvo: firemné Stav: úplne prerobený Balkón: nie Lódžia: nie Terasa: nie Garáž: nie Výťah: nie Zariadenie: nezariadený Energetický certifikát: nie Predzáhradka: neuvedené Prístupová cesta: asfaltová cesta