bazár, predaj, inzercia, predám

Čierne diery - Observatórium Skalnaté pleso

Kategória: Zberateľstvo

Predám novú nerozbalenú grafiku -
Observatórium Skalnaté pleso — Paulína Rypáková (Vårregn)
Observatórium založil v roku 1943 český rodák Antonín Bečvář. Bol to úspešný vedec a tvorca astronomických atlasov. Ale okrem vedy miloval aj prírodu a hudbu. Hovorí sa, že na Skalnaté pleso si dal vyviesť lanovkou klavírne krídlo. Modernú architektúru v pásme kosodreviny navrhli František Eduard Bednárik a Václav Houdek. V roku 1946 sa začal vo Vysokých Tatrách úspešný program na objavovanie komét. Tunajšie observatória patrili medzi najlepšie na svete. Zo všetkých 70 komét objavených v rokoch 1946 až 1959 pripadalo 18 na Skalnaté pleso a Lomnický štít. V roku 1979 pomenovali po Skalnatom plese planétku, ktorú objavili z Austrálie v súhvezdí Kozorožec. Meno Antonína Bečvářa nesie kráter na Mesiaci a planétka v súhvezdí Ryby.


221. grafika
3–farebná risografia
31 x 44 cm
papier Keaykolour 100% Recycled Particles Snow, 170 g/m²
vydané 25. 1. 2021
predajný náklad 200 ks
Čierne diery - Observatórium Skalnaté pleso
Podobné inzeráty
dopyt: Čierne diery - Observatórium Skalnaté pleso
dopyt: Observatórium Skalnaté pleso — Paulína Rypáková (Vårregn)
Vymením Čierne diery Observatórium
Vymením grafiku Čierne diery Observatórium Skalnaté pleso za knihu Stratená Bratislava. Príp. predám za 300 na kúpu knihy. Grafika je v nerozbalená v pôvodnom stave.
dopyt: Čierne diery: Sunrise (Observatórium Lomnický štít)
dopyt: Čierne diery: Sunrise (Observatórium Lomnický štít)— Michaela Chmelíčková
dopyt: Čierne diery Sunset (Observatórium Lomnický štít)
dopyt: Čierne diery - Sunset (Observatórium Lomnický štít) — Michaela Chmelíčková
Čierne diery na výmenu a predaj
Ahojte, trochu upratujem tak dávam Čierne diery na výmenu (multivýmenu) alebo predaj. Zoznam hľadaných a ponúkaných grafík Čiernych dier. HĽADÁM: Lekáreň u Salvatora — Lucia Žatkuliaková Školiace centrum — Ivana Palečková Zubačka Štrbské Pleso — Ondrej Jób Národná banka Československá — Lucia Žatkuliaková Etelka huta — Zuzana Bartová PONÚKAM: Tabaková továreň — Daniela Olejníková Sídlisko Píly a Hotel Magura — Simona Janišová Dom umenia — Ivana Palečková Červený most — Daniela Olejníková Nitriansky pivovar a sladovňa — Denisa Kollárová Cementáreň v Lietavskej Lúčke — Jana Gavalda Bellanová Helios — Pavel Choma Trenčín — Ondrej Gavalda
Knihy Čierne diery
Predám limitované knihy ČD. Čierne diery: Panelové sídliská Bratislavy - 250€ Čierne diery: Sochy Piešťan - 25€ Liečba sochami: Juraj Gavula a jeho tvorba pre architektúru - 35€ Osobný odber, pošta alebo zásielkovňa (Packeta). Pozrite si aj ďalšie moje inzeráty. Uprednostňujem mailovú komunikáciu, na neznáme čísla späť nevolám.