cukor 100 T/ týždeň
Kategória:
Potraviny
Mám záujem o kúpu cukru 100 ton týždenne s dopravou do Ostravy
Podobné inzeráty
Predám 100%-ný hroznový cukor - prírodná glukóza, trvanlivosť do 07.2024, ľahko stráviteľný monosacharid, vhodný pre výkonných športovcov, pri pracovnom preťažení alebo ľudí s intoleranciou na bežný cukor a náhradné sladidlá, cena 6 euro za 2.5kg, mám viac balení, nie sms, len osobný odber v BA, pozrite moje ďalšie inzeráty, ponuka platí do zmazania.
Ponúkam čajovú hubu kombuchu za symbolickú cenu alebo na výmenu za iné potraviny - domáce ovocie alebo zelenina, orechy, sušené huby, lekvár, domáci chlieb... čokoľvek, čo ste si vypestovali alebo vyrobili sami - aj naša kombucha vyrástla u nás doma:) Len osobný odber v rámci KE - Ťahanovce alebo centrum.
Čo odo mňa dostanete:
1.) Niekoľko diskov samotnej huby. Množstvo huby je na nádobu v objeme 0,7 - 1 liter.
2.) Trochu vykvaseného nálevu, akurát aby pokryl hubu, pripravený na pitie.
3.) Sklenenú fľašu s viečkom, akú mám práve poruke (napr. ako vidíte na fotke).
Zopár rád k starostlivosti o kombuchu:
V prvom rade si treba uvedomiť, že ide o živý organizmus. Teda žiadna horúca voda. Musí mať vzduch (viečko dať doma dole a zakryť servítkou s gumičkou) a pravidelný prísun potravy. Keďže ide o proces kvasenia, musí byť prítomný cukor (sacharid), v tomto prípade ideálny klasický biely cukor. Keď hude dáte dostatok času, všetok cukor sfermentuje a výsledný nápoj vôbec nie je sladký.
2. Množstvom cukru (odporúča sa 80g na liter, zhruba tak to dodržiavam aj ja) a okolitou teplotou viete rast huby regulovať (chladnička a menej cukru spomalí rast).
3. Je jedno, či použijete zelený alebo čierny čaj. Odporúčam však organické čaje, ktoré nie sú striekané. Zvyšky pesticídov by teoreticky mohli hube ubližovať, keďže kombucha je tiež vlastne zhluk baktérií a kvasiniek. Ale overené to nemám, vyskúšajte. Z rovnakého dôvodu neodporúčam používať bylinkové čaje s antifungálnymi účinkami, ako mäta či zázvor. Keď tak si pred pitím môžete bylinkovým čajom doriediť hotový kombuchový nápoj a prípadne ho dosladiť medom (to je môj návrh na servírovanie:)).