bazár, predaj, inzercia, predám

Gestapo Nástroj teroru Fakta a svědectví SS

Kategória: Hobby, odborné knihy

Gestapo Nástroj teroru Fakta a svědectví

Pre dospelých Encyklopédie a náučné knihy český
Gestapo Nástroj teroru Fakta a svědectví Jochen von Lang
Kniha druhá svetová vojna Hitler esesák

#nacizmus#fašizmus#druhá svetová vojna#holokaust#vojny
Dne 30. 1. 1933 převzali národní socialisté moc v Německu. Nejvlivnějším a nejnebezpečnějším nástrojem jejich vlády se stala Tajná státní policie - GESTAPO. Perfektní fungování tohoto mocenského nástroje přispělo rozhodujícím způsobem ke zločinům Třetí říše.

Obsah

Předmluva.... Neobyčejná kariéra Reinharda Heydricha....... Pro Himmlera nezbylo ani jediné ministerské křeslo Policie,,na ochranu lidu a státu“ Důrazný pokyn zní:,,Židé jsou naším neštěstím“. ... 116
Německý recept tvrdí:,,Práce osvobozuje!"...92
Evropa pod knutou teroru
Udělejte místo pro „,lid bez prostoru"!.
Protivníci se formují 204
Himmler a jeho SS se snaží vyklidit scénu.
Soumrak bohů - z pronásledovatelů se stávají pronásledovaní.......233

Recenzia
…..Dlouho jsem neměl v rukou tak napínavý faktografický materiál. Pečlivá práce autora zachycující práci děsivé instituce.

ORIGINÁLNY NÁZOV Die Gestapo
POČET STRÁN 255
VÄZBA brožovaná väzba
ROZMER 145×205 mm
HMOTNOSŤ 350 g
Príjemný stav
Plus poštovné,
Zasielam po prevode na účet
Kontakt mailom
Gestapo Nástroj teroru Fakta a svědectví SS
Podobné inzeráty
knihy – literatúra faktu, história, military 95
Rozpúšťam svoju bohatú zbierku kníh (viac ako 1 000 titulov) z oblasti literatúry faktu, histórie, politiky, military, hlavne II.svetovej vojny. Jednotlivé tituly budem dávať postupne po častiach. Aktuálne dávam do ponuky súbor ostatných kníh, hlavne týkajúcich sa histórie a military – Nemecko počas II.svetovej vojny (Gestapo a SS) (viď popis a foto): 1) 937 – Dějiny Gestapa slovem a obrazem (2x), Rupert Butler, EUROMEDIA TRES 1999, str.240, 17x23,5 cm – moja cena 5 EUR - 1xPREDANÉ 2) 938 – Gestapo Nástroj teroru, Jochen von Lang, Naše vojsko 1994, str.187, 14x20 cm – moja cena 4 EUR 3) 939 – Gestapo Nástroj teroru 2.vydání, Jochen von Lang, Naše vojsko 2001, str.187, 15x21 cm – moja cena 4 EUR 4) 940 – Gestapo Nástroj teroru 2.vydání, Jochen von Lang, Naše vojsko 2001, str.187, 14,5x21 cm – moja cena 4 EUR 5) 941 – Gestapo Nástroj teroru 3.vydání, Jochen von Lang, Naše vojsko 2008, str.255, 14,5x20,5 cm – moja cena 5 EUR 6) 942 – Nacistické tajné služby (2x), Edmund L.Blandford, Vašut Praha 2003, str.262, 15,5x24 cm – moja cena 5 EUR Týmto prehlasujem, že ponúkaný predmet je predávaný len za účelom zberateľstva, neslúži na propagáciu fašizmu, nacizmu alebo iných hnutí, potláčajúcich ľudské práva, slúži len na zberateľské účely. Akékoľvek zneužitie na propagáciu fašizmu, či nacizmu sa trestá podľa zákona! Dobrý stav, bez poškodenia, ako nové, pre zberateľa, alebo KVH, pokiaľ nie je uvedené inak. Ďalšie foto a info na vyžiadanie. Pozrite si aj moje ďalšie inzeráty. Ak máte záujem o nejaký titul, ktorý zatiaľ nie je v mojej inzercii, kľudne sa ozvite a dám správu, či ho mám. Moja cena je v texte, ale dohoda je možná, ak mi ponúknete rozumnú cenu, zvlášť pri viac položkách. Prevzatie najradšej v Žiline, ale dá sa aj poštou. Kontakt na viola.chmelarova@, tel.číslo je vymyslené.
Predám knihy s tématikou 2. sv. vojny
Predám knihy s tématikou 2. sv. vojny. Ceny na foto. Pri väčšom odbere možná dohoda. Ceny sú bez poštovného (poštovné zväčša do +2€ k cene knihy) Válka začne až zítra (Karel Richter) Zápisky odstřelovače (Vasilij G. Zajcev) Maskot (Mark Kurzem) Černý kríž (Greg Iles) Smrt je mým řemeslem (Robert Merle) V pekle plynových komôr (Shiomo Venezia) Buchenwald - Peklo na kopečku (Flint Whitlock) Roman Cílek - Slepá kolej dějin Mike Rossiter - Špion, která změnil svět David L. Robbins - Válka krys Eric Pleasants - Hitleruv bastard Robin Cross - Pád ríšskeho orla / Posledné dni tretej riše Roger Moorhouse - Diablovi spojenci Ray Rigby - Pahorek / Pahorek z písku Laurence Rees - Nacisti - Varovanie dejín Jochen von Lang - Gestapo G.I. Peněžko - Oděské Předmostí Leo Kessier - Kladivo bohu Roman Cílek - Za oponou teroru a války
Buď svetlo, Steven Pinken, nová
Naozaj sa svet ženie do záhuby? Je myšlienka pokroku dávno prekonaná? V tejto výborne napísanej správe o stave ľudstva v treťom miléniu nás kognitívny psychológ a známy intelektuál Steven Pinker nabáda, aby sme ani na okamih nepodľahli hrôzostrašným novinovým titulkom a proroctvám o konci sveta, ktoré odkrývajú naše najhoršie stránky a brnkajú na naše nižšie pudy. Namiesto toho sa pozrime na fakty. Pinker nám predkladá sedemdesiatpäť dych berúcich grafov a na ich základe dokazuje, že dĺžka života, zdravie, prosperita, bezpečnosť, mier, vzdelanie a pocit šťastia sú na vzostupe nielen v západnej Európe, ale v celosvetovom meradle. Tento pokrok nie je výsledkom pôsobenia záhadných vesmírnych síl. Je darom osvietenstva, čiže presvedčenia, že vedomosti dokážu zabezpečiť rozkvet ľudstva. Ani zďaleka pritom nejde o naivnérojčenie. Na vlastné oči vidíme, že plody osvietenstva fungujú aj dnes. Treba ich však brániť, a to oveľa úpornejšie než kedykoľvek predtým. Osvietenstvo pláva proti prúdu ľudskej povahy, ktorá má sklon vytvárať kmeňové spoločenstvá, autoritatívne režimy, vedie k démonizovaniu a k viere v čary. Demagógovia všetkých krajín sa snažia naplno využiť práve ľudskú povahu. Proti osvietenstvu vedú zákopovú vojnu aj mnohí intelektuáli, politici či veriaci, ktorí tvrdia, že západnej civilizácii hrozí bezprostredný zánik. Výsledkom je zhubný fatalizmus a úsilie zničiť neoceniteľné inštitúcie liberálnej demokracie a globálnej spolupráce. Pinker si všíma predovšetkým zdroje súčasného cynizmu a zastrašovania. Sú všetci ľudia od prírody iracionálni?Potrebujeme náboženstvo, aby sme vysvetlili morálku? Zostali sme po období modernizmu osamotení a podliehame samovražedným myšlienkam? Naozaj žijeme v „post-pravdivej“ dobe? V „ére teroru“? A všetko sa skončí apokalyptickou jadrovou vojnou, nedostatkom a vyčerpaním zdrojov, nezvratnou zmenou klímy a nadvládou umelej inteligencie? Intelektuálne podkutá a elegantne napísaná kniha Buď svetlo je obhajobou rozumu, vedy a humanizmu. Ideálov, ktoré musíme brániť, aby sme mohli zabezpečiť pokrok, napredovať a vyvíjať sa k dokonalejšiemu stavu spoločnosti.
Lacne knihy, mix
Posúvam ďalej úplne nové, raz prečítane knihy: -Taktne o traviacom trakte- 6e, -Plavec, Putovanie večnou nocou, Sinon, Šaman, Smrtelne stroje, kus-2e, -Gestapo, Chápanie slobody v ruskej filozofii, Bojove umenie kus- 4e, -Veľká hrubá kniha Chvilka pre zdravie 7e. Ceny plus poštovné.
Pieter Bruegel, Anton van Dyck
Predám knihu Pieter Bruegel. Brugel maloval obrazy, v nichž lze číst jako v poutavé knize. Vypráví nám o světe, krajinách a lidechobsažne a plasticky, na nic důležitého nezapomíná a nikdy není nudný. Naopak vždy je živý, vtipný a barvitý, v pravém i v přeneseném slova smyslu. Žil v dramatickém čase protiv, sociálních otřesů, násilí a krutosti, ale také v době smělých myšlenek, které měnili měnili představu o kosmu i řádu lidské společnosti. Vydal o tom umělecké svědectví, jež má ve své zemité robustnosti i v neobvyklé sdílnosti podobnou sílu jako dramata Shakespearova * Pieter Bruegel; Jaromír Neumann; 1975; 88 strán z toho 46 farebných reprodukcií obrazov maliara; Formát: 205 x 210; Väzba: tvrdá s prebalom; veľmi zachovalá; 6 €; Ku knihe pridám ako bonus aj časopis „Největší malíři – život, inspirace a dílo č. 68 – Anton van Dyck“ s dokonalými reprodukciami obrazov van Dycka. Ceny možno znížiť skoro až na polovicu - pri odbere 4 kníh v cenách od 2€ z mojej ponuky všetkých kníh - poskytnem zľavu 25%, pri odbere 10 kníh - zľavu 40%. Klikni na meno (Dušan) a nájdeš aj moju ďalšiu ponuku kníh. Preferujem osobný odber, ale knihy aspoň od 5€ môžem aj poslať, no len po prevode na účet (na dobierku neposielam).
Dejiny architektúry
Architektura - svědectví dob Přehled vývoje stavitelství a architektury 448 strán, 1367 obrázkov, veľký formát prebal je po obvode mierne ošúchaný, s trhlinkami, inak je kniha vo výbornom stave, 14€ história staviteľstvo umenie stavby starovek stredovek gotika renesancia barok