bazár, predaj, inzercia, predám

Ginko

Kategória: Rastliny

Stromček ginko
Ginko
Podobné inzeráty
Ginko Biloba
Mam na predaj ginko biloba pestovany v kvetinacoh. Vyska je cca 150 cm Cena za 1ks je 25 eur Moze sa pressadzat celorocne Mozny dovoz do BA Ginko dvojlaločné je jedným z najstarších druhov stromov na Zemi a jednou z najúčinnejších liečivých rastlín. Ide o pravdepodobne najznámejšiu tzv. živú fosíliu vo svete rastlín, ktorá je súčasťou zemskej flóry už vyše 200 miliónov rokov. Jeho domovskou krajinou je Čína a Japonsko, kde sa považuje za posvätný. Za symbol mieru, nesmnrteľnosti a nádeje sa považuje preto, lebo prežil bez zmeny zhodenie atómovej bomby v roku 1945 Američanmi na Hirošimu. Vlastnosti: je to dvojdomý opadavý strom Ginko dorastá do výšky 40 metrov a môže sa dožiť až 3000 rokov patrí medzi nahosemenné rastliny listy má kožovité, s vejárovitou žilnatinou a s hlboko zarezanou až dvojľaločnou čepeľou má zrelé semená, veľké 2 - 3 cm, s dužinatým, neskôr hnijúcim osemením samičie rastliny sa preto pestujú len ojedinele Liečivé účinky: má vynikajúce účinky pri liečbe Alzheimerovej choroby a ďaľších poruchách činnosti mozgu pomáha zvýšiť výkonnosť pamäte, podporuje učenie sa, udržiava pozornosť a schopnosť sústredenia používa sa aj proti depresívnej nálade slúži ako prevencia infarktu myokardu a mozgových príhod, pomáha odstraňovať následky po infarkte a mŕtvici spomaľuje proces starnutia, udržuje duševné schopnosti starších ľudí a psychickú sviežosť v tradičnom čínskom lekárstve sa nepoužívajú listy, ale semená, a to predovšetkým proti astme Zber: zbierajú sa mladé listy v období kvitnutia - na jar a začiatkom leta najlepšie popoludní, keď majú dostatočnú silu a nie sú vlhké sušíme ich za prístupu vzduchu na tienistom mieste liečivé sú aj mladé listové púčiky čerstvé semená majú jedovaté výhonky a klíčky, preto je lepšie ich povariť alebo upražiť
Ginko Dvojlaločné - Ginkgo biloba
Predám toto zdravé Ginko Biloba vysoké cca 90cm. Je vyfotené po rezaní, nakoľko sa momentálne tvaruje do stromčeka. Ginko je veľmi populárny strom, ktorý patrí k najstarším na planéte. Patrí medzi ihličnany, aj keď jeho ihlice sú natoľko sploštené a široké, že sa nedajú nazvať inak ako listami. Majú tvar vejáru, samčie rastliny majú list viac vykrajovaný než samičie, sú matnej, hráškovo zelenej farby. Na jeseň sa menia na nápadné žltú.Ginko je opadavý strom. Rýchlosť rastu je dosť nepredvídateľná a nepravidelná i keď sa dá povedať, že ročne nevyrastie o viac ako 30 cm. Tvar býva pravidelne úzko kuželovitý a vynikne až na starších rastlinách. Vetvenie mladých exemplárov býva redšie.Veľkou výhodou je jeho vysoká znášanlivosť voči všetkým typom pôdy, ovzdušiu či množstvu zrážok. Znáša i udusené a ílové pôdy, rovnako ako mestské ovzdušie a akonáhle zakorení, nevadí mu ani sucho ani extrémny mráz. Plne mrazuvzdorný.
Ginko
Predám stromčeky Ginko biloba,z listov si pripravíte čaj vhodný na prekrvenie a zlepšenie pamäti
Ginko dvojlaločné-stromčeky a semená k výsadbe
Ponúkam k jesennej výsadbe sadenice Ginka dvojlaločného (Ginkgo biloba) vo veku 1-10 rokov (20-100 cm), cena v závislosti od veku/výšky (min. 10 EUR). Vhodné do záhrad, parkov alebo aj ako bonsai, má liečivé účinky. Sadenice sú už pripravené priamo k výsadbe (po opadnutí listov). Pri väčšom odbere poskytnem zľavu. Odber iba osobný (v BA5 al. na MY). Kontaktujte ma vopred emailom, číslo je vymyslené. P.S. Prosím vopred napísať o akú výšku/vek stromčeka máte záujem (od toho závisí i cena od 10 EUR). V rámci BA a MY zabezpečím dovoz.
Ginko biloba
Ponúkam na predaj sadeničky ginka biloby,ktorý je prisposobený na prežitie v našej klíme. Má liečivé účinky. Môže sa rovno vysadiť, čím skôr tým lepšie podrastie ešte toho roku. Cena za kus ako je na poslednej fotke je 3eur Posielam aj poštou. Pozri aj ďalšie moje inzeráty kliknutím na AB.
Dreviny
Chimonanthus zimovec včasný 40€ Ginko 10€ Olivovník 25€ Len osobný odber