bazár, predaj, inzercia, predám

Ginkogo Biloba Stromčeky

Kategória: Rastliny

Predám stromčeky Ginkogo Biloba.
Stromčeky sú vysoké vyše 1m.
V prípade odberu viac kusov naraz, zľava zaručená.
K dispozícii mám 150ks.
Cena/kus: 9€
Ginkogo Biloba Stromčeky
Podobné inzeráty
Ginko Biloba
Mam na predaj ginko biloba pestovany v kvetinacoh. Vyska je cca 150 cm Cena za 1ks je 25 eur Moze sa pressadzat celorocne Mozny dovoz do BA Ginko dvojlaločné je jedným z najstarších druhov stromov na Zemi a jednou z najúčinnejších liečivých rastlín. Ide o pravdepodobne najznámejšiu tzv. živú fosíliu vo svete rastlín, ktorá je súčasťou zemskej flóry už vyše 200 miliónov rokov. Jeho domovskou krajinou je Čína a Japonsko, kde sa považuje za posvätný. Za symbol mieru, nesmnrteľnosti a nádeje sa považuje preto, lebo prežil bez zmeny zhodenie atómovej bomby v roku 1945 Američanmi na Hirošimu. Vlastnosti: je to dvojdomý opadavý strom Ginko dorastá do výšky 40 metrov a môže sa dožiť až 3000 rokov patrí medzi nahosemenné rastliny listy má kožovité, s vejárovitou žilnatinou a s hlboko zarezanou až dvojľaločnou čepeľou má zrelé semená, veľké 2 - 3 cm, s dužinatým, neskôr hnijúcim osemením samičie rastliny sa preto pestujú len ojedinele Liečivé účinky: má vynikajúce účinky pri liečbe Alzheimerovej choroby a ďaľších poruchách činnosti mozgu pomáha zvýšiť výkonnosť pamäte, podporuje učenie sa, udržiava pozornosť a schopnosť sústredenia používa sa aj proti depresívnej nálade slúži ako prevencia infarktu myokardu a mozgových príhod, pomáha odstraňovať následky po infarkte a mŕtvici spomaľuje proces starnutia, udržuje duševné schopnosti starších ľudí a psychickú sviežosť v tradičnom čínskom lekárstve sa nepoužívajú listy, ale semená, a to predovšetkým proti astme Zber: zbierajú sa mladé listy v období kvitnutia - na jar a začiatkom leta najlepšie popoludní, keď majú dostatočnú silu a nie sú vlhké sušíme ich za prístupu vzduchu na tienistom mieste liečivé sú aj mladé listové púčiky čerstvé semená majú jedovaté výhonky a klíčky, preto je lepšie ich povariť alebo upražiť
Ginko Dvojlaločné - Ginkgo biloba
Predám toto zdravé Ginko Biloba vysoké cca 90cm. Je vyfotené po rezaní, nakoľko sa momentálne tvaruje do stromčeka. Ginko je veľmi populárny strom, ktorý patrí k najstarším na planéte. Patrí medzi ihličnany, aj keď jeho ihlice sú natoľko sploštené a široké, že sa nedajú nazvať inak ako listami. Majú tvar vejáru, samčie rastliny majú list viac vykrajovaný než samičie, sú matnej, hráškovo zelenej farby. Na jeseň sa menia na nápadné žltú.Ginko je opadavý strom. Rýchlosť rastu je dosť nepredvídateľná a nepravidelná i keď sa dá povedať, že ročne nevyrastie o viac ako 30 cm. Tvar býva pravidelne úzko kuželovitý a vynikne až na starších rastlinách. Vetvenie mladých exemplárov býva redšie.Veľkou výhodou je jeho vysoká znášanlivosť voči všetkým typom pôdy, ovzdušiu či množstvu zrážok. Znáša i udusené a ílové pôdy, rovnako ako mestské ovzdušie a akonáhle zakorení, nevadí mu ani sucho ani extrémny mráz. Plne mrazuvzdorný.
Albízia 50 cm vysoká, hodvábny strom, mimóza
Predám mladé stromčeky albizie julibrissin, nazývanej aj perzský hodvábny strom s ružovými kvetmi. Stromčeky sú v črepníku, vysoké cca 50 cm, niektoré kvitli už v minulom roku. Viď priložené foto. Naše stromčeky sú vo výbornej kondícii a takmer isto vám krásne zakvitnú ešte v tomto roku. Albízia je mrazuvzdorná do -23 stupňov, má korunu dáždnikového tvaru s krásne voňajúcimi kvetmi. Nazýva sa aj spiaci strom, listy sa na noc a za dažďa zatvárajú. Albízia patrí k mimózam, (slovensky citlivkám), ktoré reagujú pohybom listov a konárikov na rôzne vonkajšie vplyvy- dotyky človeka, zvierat alebo vetra, vplyvom počasia a podobne. Je nielen veľmi dekoratívna, ale aj liečivá s rozsiahlym medicínskym využitím a v Čine je využívaná v kuchyni ako zdravá potravina. Surové zelené struky albízie v Číne v prírode s obľubou vyhľadávajú a konzumujú opice. Osobný odber v Bratislave alebo v Piešťanoch. Ihneď k odberu v kvetináči.
Predám zakorenené stromčeky Albízie
Predám mladé zakorenené stromčeky Albízie Julibrissin, nazývanej aj perzský hodvábny strom s ružovými kvetmi. Kvitnutie od konca júna do začiatku októbra. Stromčeky sú v zakoreňovači vysoké 30-50cm.Cena 8€/ks. Ponúkam aj vyššie 55-75cm za 10€. Odber možný ihneď. Platnosť ponuky do zmazania inzerátu.
Jujuba cinska - rodiace stromčeky
Predám vrublovane stromčeky jujuba. kontakt: Stromceky su v teplych oblastiach mrazuvzdorne - bez potreby ich zimnej ochrany. Ovocie pripomina chutou susene jablko. Obrazky 1-5 su ilustracne - moje uz velke stromy Vyska stromcekov - do 100cm Cena 30€ --------------------------- Cena 30.00€ vyska do 70cm cena 45€ - vyska do 120cm cena: 65€ vyska do 180cm Kontakt ---------------------------- kontakt: Poproism volat po 16,00 alebo mi poslite spravu. Len osobný odber Dunajská Lužná Postou neposielam
Predám stromčeky DUB zimný
Predám malé stromčeky DUB zimný v rôznych veľkostiach od 20 cm. STROMČEKY SÚ ZAKORENENÉ V ČREPNÍKOCH, PRETO ICH MÔŽETE VYSÁDZAŤ PO CELÝ ROK. Cena 5€. Osobný odber Bratislava -Rača, prípadne dobierka.