bazár, predaj, inzercia, predám

Karel Novák - "Krajinka"

Kategória: Umelecké predmety

Obraz „Krajinka“ od Karla Nováka. Olej na plátne v starom ráme. signovaný vpravo dole „K.Novák“, rozmery plátna 50 x 33 cm.
Karel Novák (1915 Rohatec – 2006 Hodonín)
Po druhej svetovej vojne nastúpil na Akadémiu výtvarných umení v Prahe do špeciálnej školy figurálnej maľby prof. Jakuba Obrovského a prof. Karla Minářa. Základom jeho prác bola kresba. Tvorbu zasvätil krajinomaľbe, maľbe figurálnej, portrétnej (veľa portrétov vychádza z ľudového žánru), tvorbe zátiší a voľnej grafike. Maliarsku tvorbu ovplyvnili i študijné cesty do zahraničia (Taliansko, Nemecko, Bulharsko a i.). Najväčšiu prevahu majú motívy z rodného Slovácka, juhovýchodnej Moravy, Záhoria a okolia Myjavy. Majstrovstvo dosiahol najmä v technike akvarelu.
Počas svojho života vystavoval samostatne 52-krát, zúčastňoval sa aj výstav skupinových. Jeho diela sa nachádzajú v zbierkach Záhorskej galérie Jána Mudrocha v Senici, Záhorského múzea v Skalici, vo viacerých moravských múzeách a galériách, v súkromných zbierkach doma i v zahraničí.
Karel Novák - "Krajinka"
Podobné inzeráty
Obraz – Krajinka – ČERNIL Josef František, cca 1935 – olej
Predám obraz – Krajinka – Autor: ČERNIL Josef František / Rok: 1930-te roky / Technika: Olej na kartóne / Typ diela: Výtvarné umenie / Rozmery obrazu v ráme: 54 x 48 cm / Rozmery plátna: 37 x 30 cm / Značenie: Značené vpravo dole "J.F. Černil". V prípade záujmu a po vzájomnej dohode môžem na dielo dať vystaviť znalecký posudok.
Krajinka
Obraz „KRAJINKA“ od neznámeho autora, stará maľba v novom ráme, olej na kartóne, 12 x 18,5 cm.
Obraz krajinka
Predám obraz krajinka, rozmer: 98x36 cm.
Obraz krajinka  27x22cm
Obraz krajinka na predaj S podpisom
Olejomaľba na plátne Ruská krajinka
Olejomaľba na plátne. Obraz nie je natiahnutý. V ponuke ešte dva podobné obrazy za rovnakú cenu (viď fotky) Rozmery: 100x60 cm Posledný obraz má rozmer 100x50 cm Ruská krajina, krajinka, rieka, príroda, stromy, jar, pestrá príroda, maľba na plátne, oleje, hory
Obraz (KAREL MAYER)
Ponúkam na predaj krásny obraz na plátne. Signovaný Karel Mayer, dátum:28.8.1940 Rozmery samotného obrazu sú 32x24cm, spolu s rámom 28x36cm. Cena je 80€ aj s poštovným V prípade že nedvíham mi zanechajte SMS správu alebo email. Pozrite aj ďalšie moje inzeráty