bazár, predaj, inzercia, predám

Krvavé územie

Kategória: Hobby, odborné knihy

Predám knihu Krvavé územie, autor Timothy Snyder
Kniha je nová, nečítaná

Osobný odber/poštou len po prevode na účet (+poštovné)

V prípade záujmu ma prosím kontaktujte e-mailom. Ďakujem.
Krvavé územie
Podobné inzeráty
Přes krvavé řeky Karel Richter
Ponúkam na predaj knihu, ktorá pomerne objektívne podáva pohľad na účasť českých a slovenských vojakov, bojovníkov za slobodu našej republiky, v bojoch na východnom fronte počas 2. svetovej vojny od známeho historika Karla Richtera. Kniha je z roku 2003, má 319 strán, obsahuje dobové fotografie a popisuje obdobie, kedy sa na Východe začínal utvárať náš odboj, a končí v predvečer Slovenského národného povstania. Môžeme sa tak dozvedieť o tom, ako sa formovala československá jednotka, ako sa ju vláda Sovietskeho zväzu snažila využiť pre svoje politické ciele alebo ako sa komunistická strana usilovala o získanie rozhodujúceho vplyvu nad ňou. Kniha je vo výbornom stave. Cena za knihu je 8 eur. Pozri aj ďalšie moje inzeráty. Číslo je vymyslené, kontaktujte ma prosím cez email. Osobný odber možný v Košiciach a Bratislave.
Rôzne knihy poézie
Predám tieto knihy v peknom stave: Galanda/Ženy, s veršami Jána Smreka, Tatran, Bratislava, 1971 - 5 eur Milan Rúfus - Štyri epištoly k ľuďom, PF 1970, Tatran 1969/1970 - 20 eur Ján Botto - Spevy, Kníhtlačiarensky účast. spolok v Turčianskom Sv. Martine, 1921 - 7 eur Lucius Apuleius - Amor a Psycham, E.T.A. Hoffmann - Hudobné novely, Stendhal - O láske, Víno milencov, Slovenský spisovateľ 1959 - 5 eur Ján Smrek - Básnik a žena, Bratislava 1963 - 15 eur Ján Mudroch - Maliar a modelka s vešami Štefana Žáryho, Tatran 1972 -10 eur Milan Lasica - Piesne o ničom, Tatran 1989 Bratislava - 5 eur Kamil Peteraj - Lipohrádok, 1973 - 7 eur Vojtech Mihálik - Appassionata, Slovenský spisovateľ 1964 - 5 eur Ján Kostra - Každý deň, Smena Bratislava 1964 - 5 eur Ján Kostra - Ave Eva, Bratislava 1944 - 20 eur Ján Kostra - Presila smútku, Vydavateľstvo Elánu 1946 - 15 eur Ján Kostra - Moja rodná, Vydala matica slovenská 1939 - 20 eur Ján Kostra - Za ten máj, 1950 - 5 eur Ján Kostra - Básne, Matica slovenská, 1949 - 10 eur Pavol Országh-Hviezdoslav - Krvavé sonety, Slovenské vydavateľstvo krásne literatúry 1959 -5 eur Miroslav Válek - Milovanie v husej koži, Bratislava 1965 - 8 eur Fraňo Kráľ - Z noci do úsvitu, rok 1945 - 20 eur Pavol Horov - Básne, Tatran 1950, s podpisom autora - 15 eur Pavol Horov - Vysoké letné nebe, Slovenský spisovateľ 1960, s podpisom autora - 5 eur Pavol Horov - Návraty, Matica slovenská 1944, s podpisom autora - 20 eur Pre viac info/foto ma kontaktujte. Pozrite si aj moje ďalšie inzeráty.
Slovensko na starých mapách - Ľubomír V. Prikryl
Úryvok: „I keď vznik kartografie nemožno datovať, predpokladáme, že prvé „mapy“ vznikali už v ranom období vývoja ľudstva. Človek od prvopočiatku prejavoval túžbu po poznaní a svoj známy „svet“ sa usiloval aj zobraziť. Tieto prvé kartografické výtvory neboli trvanlivé, a preto sa ani do dnešných čias nezachovali. Známy je však napríklad nález dvoch kostených doštičiek, ktoré sa našli v jaskyniach vo Švajčiarsku. Predhistorický človek na nich zanechal kresby, ktoré predstavujú pravdepodobne okolitú krajinu aj s dôležitými cestami. Predpoklad, že ľudia vytvárali akési mapy už v praveku, dokazuje nepriamo aj súčasná etnografia. Primitívne národy ešte nedávno vyhotovovali nedokonalé, ale napriek tomu pomerne presné mapy. Neveľké územie Nového Južného Walesu zobrazuje napríklad kresba na kyjaku z Austrálie. Z Oceánie pochádzajú zaujímavé morské mapy zostavené z tenkých prútikov, ktoré predstavujú morské prúdy. Mušle a kamienky na nich znázorňujú ostrovy. Podobné nedokonalé kartografické výtvory objavili aj u Eskymákov, Indiánov, u národov Afriky, ba aj u sibírskych kmeňov. So zememeračstvom a kartografiou v pravom zmysle slova sa po prvý raz stretávame v Mezopotámii a v Egypte. Za najstaršiu mapu na svete pokladajú hlinenú tabuľku, ktorú našli v Nuzi pri Kirkúku. Zobrazuje dolinu rieky medzi kopcami a deltovitým ústím, ktoré má tri ramená. S najväčšou pravdepodobnosťou je to rieka Eufrat. Tabuľka vznikla asi za vlády Sargona Akkadského (2400-2345 pred n. l.), nemožno však vylúčiť ani iný predpoklad, že pochádza už z obdobia okolo roku 3800 pred n. I. Najstaršia mapa „sveta” pochádza zo 6. alebo vari aj zo 7. storočia pred n. l. Znova ide o hlinenú tabuľku, ktorá pochádza z Babylonu. „Svet” – územie známe vtedajším obyvateľom Mezopotámie – na nej znázorňujú dve sústredné kružnice, ktoré sú obrazom oceána. V strede je medzi dvoma rovnobežnými čiarami zobrazený Eufrat aj s deltou ústia. Okrem toho sú na nej aj vrchy a niektoré mestá. Už Chaldejci dospeli k názoru, že Zem má tvar gule a bez akéhokoľvek merania odhadli jej veľkosť. Podľa nich bol obvod Zeme 24 000 míľ, pričom jedna míľa mala 4000 krokov ťavy.“
Miestopisné knihy a knihy o histórii 2
Dobrý deň, Predám miestopisné knihy a knihy o histórii:  Smižany na prahu tretieho tisícročia. Obecný úrad Smižany,2004. (29 Eur); František ŽIFČÁK: Smižany. Modrý Peter, Levoča, 1993. (10Eur); František ŽIFČÁK a kol.: Dejiny Klčova. MTM, Levoča, 2008.(39 Eur); Trnava : Mestá ČSSR. Vydavateľstvo ČSTK-Pressfoto, Bratislava, 1988. (5 Eur); Ján LACIKA: Trnava. BoArt, Trnava. (5 Eur); Skalica : Čo vidieť, zažiť a ochutnať v meste Skalica. Mesto Skalica, 2018. (5 Eur); Okres Senica. Okresný úrad v Senici, 2001. (5 Eur); Banská Bystrica a okolie : Vlastivedno-turistický sprievodca. Šport, Slovenské telovýchovné vydavateľstvo, Bratislava, 1984. (7 Eur); Banská Bystrica a okolie. Šport, Slovenské telovýchovné vydavateľstvo, Bratislava, 1989. (7 Eur); Topoľčany a okolie. Turservis, 1994. (5 Eur); Nitra a okolie. Turservis, 1994. (5 Eur); Horná Nitra. Západoslovenské združenie vidieckeho cestovného ruchu. (7 Eur); Imrich SEDLÁK a kol.: Prešov a okolie. Východoslovenské vydavateľstvom Košice, 1969. (7 Eur); Jaroslav VÍZDAL: Michalovce a okolie. Východoslovenské vydavateľstvom Košice, 1971. (7 Eur); Muránska planina : Maloplošné chránené územie. (5 Eur); Nízke Tatry. Vládny výbor pre cestovný ruch SSR, Bratislava.(7 Eur); František SOSKA: Pieniny, Dunajec, Pltníctvo. ONV, Odbor obchodu a cestovného ruchu, Stará Ľubovňa, Šport, Slovenské telovýchovné vydavateľstvo, Bratislava, 1989. (7 Eur); Bojnice. Komisia cestovného ruchu ONV, Prievidza, Šport,Bratislava, 1967. (Preložená v strede). (9 Eur); Jaroslav MALEČKA, Marta REMIAŠOVÁ: Z dejín Bojnického zámku.Osveta, Martin, 1989.(7 Eur); Ľubica POHLOVÁ: Múzeum v Bojniciach : Sprievodca po expozícií. Osveta, Martin, 1989.(7 Eur); Štátne kúpele Bojnice. Turista, podnik cestovného ruchu, Bratislava, 1961. (Podpis na prvej strane). (5 Eur). Cena je v zátvorke za každým titulom. K cene knihy je potrebné pripočítať poštovné podľa cenníka Slovenskej pošty. Preferujem platbu vopred na účet. Po dohode odosielam aj na dobierku (na Slovensko). Ďakujem za ponuky.
Ochrana prirody okresu Bardejov
top stav #kniha #priroda #bardejov #kupele #les #kvety #ochrana #chranene #rastliny #hrad #zrucanina #safran #paprad #lalia #plavun #tis #perovnik #jelsina #kostihoj #slatina #beskydy #magura #krivec #zborov #slovensko #uzemie #krajina #lucne
Historické knihy o Slovensku
Predám tieto knihy: Matica Slovenská - Z prameňov národa, rok 1988 - 8 eur Dr. Imrich Kotvan - Rukopisy Univerzitnej knižnice v Bratislave, rok 1970 - 25 eur Anton Špiesz - Manufaktúrne obdobie na Slovensku 1725-1825, SAV 1961 - 7 eur - predané Krvácajúca hranica, Dokument o utrpení Slovákov v Maďarsku - 10 eur - predané Pramene k dejinám Slovenska a Slovákov - Územie Slovenska pred príchodom Slovanov - 8 eur P. Ratkoš - Slovensko v dobe veľkomoravskej - 15 eur M. Kučera - Slovensko v dobách stredovekých - 5 eur J. Tibenský - Dejiny Slovenska slovom i obrazom I, rok 1973 - 5 eur Dokumenty slovenskej národnej identity a štátnosti I a II - spolu za 28 eur J. Botík - Sloevnskí Chorváti, Etnokultúrny vývin z pohľadu spoločenskovedných poznatkov - 40 eur P. Mulík - Podiel kresťanstva na formovaní slovákov - 5 eur Biela kniha - Právo Slovákov na samostatnosť vo svetle dokumentov, sväazok prvý, rok 1954 - 10 eur D. Hudec - Veľký omyl Veľká Morava - 5 eur M. Hronský - Boj o Slovensko a Trianon 1918-1920 - 7 eur J. Herrmann - Od Hradčian po Vinetu - 10 eur Pre viac info/foto ma kontaktujte. Pozrite si aj moje ďalšie inzeráty.