bazár, predaj, inzercia, predám

Na predaj kamenná chalupa v obci Háj, Turčianske Teplice

Kategória: Domy

Ponúkame vám na predaj túto kamennú chalupu, ideálnu pre tých, ktorí majú túžbu pretvárať staré na nové a zachovať tradičné prvky. Táto chalupa je prázdne plátno, na ktorom môžete vytvoriť svoje vlastné dielo.

Jedná sa o kamenný dom, ktorý tvorí polovicu dvojdomu so spoločným dvorom a vedľajšími stavbami. Vstup do domu je zo spoločného dvora. Nachádza sa v obytnej časti obce Háj, len 2 km od Turčianskych Teplíc, v zástavbe rodinných domov so spoločnými dvormi, ktoré sú charakteristické pre túto obec.

Nízka obstarávacia cena vám umožní zrealizovať aj náročnejšie stavebné úpravy.

Dom a jeho príslušenstvo
Dom má zastavanú plochu 59 m2, sýpku o rozlohe 29 m2 a pavlačové schodisko o rozlohe 15 m2. Pozostáva z izby a kuchyne a je stavebne prepojený so sýpkou. Sýpka má nad sebou dve miestnosti, pričom jedna z nich je klenbová s oknom.

TÁTO CHALUPA SA PREDÁVA SPOLU S NASLEDUJÚCIM PRÍSLUŠENSTVOM:
- Pozemok pod stavbou o rozlohe 105 m2

- Podiel 1/2 na spoločnom prístupovom pozemku o rozlohe 389 m2

- Podiel 1/2 na Humne a pozemku pod Humnom o rozlohe 77 m2

Bližší popis stavieb
DOM
Celý dom so sýpkou a humnom je v pôvodnom stave a bez údržby už niekoľko rokov. Preto si vyžaduje stavebné úpravy od základov až po strechu a komín. Stavebný materiál kameň, je súčasťou základov, podmurovky aj obvodových priečok, ktoré majú hrúbku 60 cm. Strešná krytina je zo škridiel. V kuchyni aj vo vrchnej časti sýpky sa nachádzajú klenby. V kuchyni je tiež kachľová pec, hoci je poškodená. Ostatné miestnosti majú priznané drevené trámy v dobrom stave, ktoré dodávajú stavbe vidiecky charakter.

HUMNO
Ku chalupe patrí aj humno, ktoré je už dlhodobo rozdelené na dve polovice po dohode so susedom. Predmetom predaja je predná polovica humna. Spodná časť je z 1/3-iny kamenná, zvyšok je drevený.

Inžinierske siete
Dom nie je momentálne napojený na elektrinu, pretože rozvody v dome sú nefunkčné. Chýbajú tiež rozvody vody, kanalizácie a sociálneho zariadenia. Pred domom sa nachádza verejný rozvod kanalizácie, avšak kvôli potoku medzi cestou a domom nie je momentálne technicky možné napojiť sa na verejnú kanalizáciu. Napojenie na plyn je možné, nachádza sa v ceste pred domom.

Ak máte chuť vdýchnuť tejto chalupe nový život a pretvoriť ju na svoj obraz, neváhajte a kontaktujte nás.

Reality Srdcom v spolupráci s Mgr. Jankou Baťkovou Oravcovou vám radi pomôžeme s realizáciou vašich snov.
Na predaj kamenná chalupa v obci Háj, Turčianske Teplice
Podobné inzeráty
Rodinný dom, podnikateľské priestory  Sklené, Turčianske Tep
DOBRÉ REALITY – silná slovenská realitná sieť, exkluzívne ponúka na predaj priestranný rodinný dom, momentálny využívaný na podnikateľské účely (pohostinstvo) v obci Sklené PREDMET PONUKY Nehnuteľnoť vedená ako rodinný dom, avšak momentálne využívaná na podnikateľské účely sa nachádza v centre dedinky Sklené v okrese Turčianske Teplice. Dom je situovaný na rovinatom pozemku o výmere 1126m2, kde sa nachádza aj hospodárska budova. Zastavaná plocha domu je približne 300m2, časť domu je podpivničená, nachádza sa tu kotolňa a pivnica. Dom dispozične pozostáva z veľkej spoločenskej miestnosti s barom, kancelárie, dvoch samostatných wc, priestrannej kuchyne, troch menších miestností využívaných ako skladové priestory a jednej väčšej miestnosti, taktiež využívanej ako sklad. Približne 1/3 domu je podpivničená, vstup do pivnice aj do kotolne je zvonku. Na vykurovanie slúži kotol na pevné palivo. Nehnuteľnosť prešla čiastočnou rekonštrukciou, ktorá spočíva vo výmene strechy a čiastočnej výmene pôvodných drevených okien za plastové. LOKALITA Obec Sklené sa nachádza len 16km od kúpeľného mesta Turčianske Teplice a 15km od historickej Kremnice, v nádhernom tichom, horskom prostredí Kremnických vrchov. Svojím obyvateľom ponúka dobrú občiansku vybavenosť, nachádza sa tu obchod, škôlka a 1.stupeň základnej školy, kostol a obecný úrad. V blízkosti obce sa nachádzajú známe lyžiarske strediská Skalka (22km) a Krehule (16km) a trochu vzdialenejšia Valčianska Dolina (38km). Na svoje si tu prídu priaznivci turistiky, cykloturistiky, hubárčenia, ale aj relaxu, ktorý vo veľkom ponúkajú svojim návštevníkom Turčianske Teplice. HODNOTENIE MAKLÉRA Táto nehnuteľnosť má veľký potenciál v možnosti využitia na podnikateľské účely, prípadne po úprave aj ako ubytovacie a rekreačné zariadenie. Veľkou výhodou je možnosť parkovania aj priamo vo dvore a veľmi dobrý priestranný prístup z obecnej cesty. CENA 204 000,- Eur vrátane poplatkov za kompletný servis realitnej kancelárie DOBRÉ REALITY s.r.o. Dobré Reality klientom poskytujú komplexné služby realitného sprostredkovania a celoslovenskú internetovú inzerciu. Už viac ako 10 rokov nám dôverujú tisícky klientov. Hľadáme nových kolegov! K nášmu tímu profesionálnych obchodníkov s nehnuteľnosťami sa môžete pridať na: /kariera.
Na predaj rodinný dom Turčianske Teplice
VMREALITY ponúka na predaj chalupu -rodinný dom (zastav.plocha 130m2) v obci Dubové - Turčianske Teplice. Nachádza sa na pozemku o výmere 853 m2 na ktorom je postavená aj garáž, dreváreň, udiareň. Dispozícia domu: vstupná veranda, kuchyňa s kachlovou pieckou, obývačka, chodba, kúpeľňa, špajza, dve spálne. Je to dobrá suchá stavba vhodná na trvalé bývanie alebo chalupárčenie. Dom je pripojený na elektriku, vodu, plyn. Kúrenie je zabezpečené plynovým kotlom a taktiež kotlom na tuhé palivo. Odpad je riešený žumpou. WC suché - možnosť v dome dorobiť toaletu. Dom je čiastočne podpivničený s letnou kuchyňou v ktorej sa nachádza kachlová pec. Pozemok je pekne udržiavaný, oplotený s bráničkou ku plytkému potôčiku. Výhodou kúpy je tichá slnečná lokalita poskytujúca spokojné bývanie v obci vzdialenej len 5 km od okresného mesta Turčianske Teplice s kompletnou občianskou vybavenosťou a Aquaparkom s wellnessom. V cene je zahrnutý kompletný realitný servis a pri záujme vybavenie hypotekárneho úveru. Energetický certifikát nebol vystavený.
Na predaj rodinný dom Turčianske Teplice
Realitný maklér Fazika Miroslav a BV REAL realitná kancelária ponúka exkluzívne na predaj rodinný dom v kúpeľnom meste Turčianske Teplice. Nachádza sa blízko centra mesta na ulici Družstevná. Pozostáva z 2 izieb, kuchyne, kúpeľne s WC a chodby. V kúpeľni je obložená vaňa, priestor na práčku, zrkadlo, WC, obklady a dlažba. V kuchyni sa nachádza staršia kuchynská linka s dresom a s prietokovým ohrievačom na teplú vodu. sporák, mikrovlnka, obklad na 2 stenách. V dome sa vymenili plastové okná, rekonštrukcia elektroinštalácie, pred vchodom prestrešenie, prípadne by sa tam dala urobiť terasa. Dom je zateplený s novšou fasádou. Kúrenie je riešené gamatkami na plyn. Strecha je sedlová, s vymenenou novšou krytinou, výmena drevených trámov, poprípade by sa dalo podkrovie prerobiť na obývací priestor aj na ďalšie izby. K domu príslúcha aj Humno so sedlovou strechou a staršou krytinou, využívané na skladové priestory, prípadne by sa dalo využiť aj na garáž. Za týmto humnom sa nachádza pozemok využívaný na záhradku a za ním tečie potôčik. Pred domom a pred humnom sa nachádza dvor, kde je možné parkovať aj s viacerými autami. Podlahová plocha domu je 61 m2 a veľkosť celého pozemku vrátane domu, humna a záhrady je 253 m2, ktorý je vo vlastníctve majiteľa. Okrem toho pozemku vlastní majiteľ aj podiel 3/8 na vedľajších pozemkoch v rozlohe 424 m2, tento podiel je súčasťou predaja. Do domu sú dotiahnuté inžinierske siete, elektrika, voda, plyn, kanalizácia. V prípade záujmu a dohody s majiteľom je možné predať dom aj so zariadením. Na pozemkoch sa nachádzajú viaceré stromy, voliéra pre psa, vonkajšie posedenie pod orechom, záhradný domček. Výhoda je, že neďaleko je škola, škôlka, obchody, banky, úrady, zástavka autobusu, pošta. Odporúčanie makléra: v meste Turčianske Teplice sa nachádzajú známe liečebné kúpele a je tam aj Aquapark a len 20 km od Kremnice a 19 km od obce je známe lyžiarske stredisko Krahule a Skalka. Cena je 78000 € a je konečná, neplatíte nič navyše. V cene nehnuteľnosti je okrem sprostredkovania, predaja a kúpy: - uhradenie správneho poplatku za návrh na vklad kúpnej zmluvy do katastra nehnuteľností - uhradenie poplatku za osvedčenie podpisov na kúpnej zmluve - poradenstvo / vybavenie financovania na mieru (Spolupracujeme so všetkými bankami) - poistné poradenstvo / vybavenie poistenia Možnosť platby v hotovosti aj na úver. Úver vám bezplatne vybaví náš hypotekárny a úverový špecialista. Termín obhliadky si môžete dohodnúť na tel.č. , alebo mailom: mfazika@ alebo osobne v kancelárii BV REAL. Web makléra:
Na predaj rodinný dom Turčianske Teplice
Realitný maklér Fazika Miroslav a BV REAL realitná kancelária ponúka exkluzívne na predaj rodinný dom v kúpeľnom meste Turčianske Teplice v mestskej časti Dolná Štubňa. Rodinný dom je možné využívať aj na celoročné bývanie alebo aj na chalupárčenie. Je dvojpodlažný, pozostáva z prízemia a poschodia so samostatným vchodom. Na prízemí sa nachádzajú 2 miestnosti a samostatná pivnica s vlastným vchodom zvonku, pod schodmi je priestor, kde sa nachádzajú hodiny na plyn. Prvá väčšia miestnosť je zrekonštruovaná vymaľovaná nanovo, je tam dotiahnutá aj voda, miestnosť je momentálne využívaná na sklad, v druhej menšej miestnosti je namontovaný bojler na teplú vodu, je urobená predpríprava na budúcu kúpeľňu a WC, zakúpená je už aj vaňa, urobené odtoky. Na poschodí sa nachádzajú 2 priestranné izby so zachovanými podhľadmi na trámy. Ďalej na poschodí sa nachádza kuchyňa so staršou kuch. linkou s nerezovým dresom, digestor, obklad na 2 stenách, priestor na posedenie s gaučom, v kuchyni sa nachádza ešte umývadlo s obkladom a zrkadlom. Na všetkých miestnostiach na poschodí sa vymenili plastové okná, namontovali vonkajšie žalúzie, vymenili sa vstupné plastové dvere. V prípade záujmu by bolo možné prepojiť navzájom obidve podlažia aj cez vnútro domu. Na vonkajších prestrešených schodoch sa urobila dlažba, na schodisku je zábradlie. Kúrenie je riešené plynovými gamatkami, strecha je sedlová, krytina škridla, v prípade záujmu je možné podkrovie do budúcna zobyvateľniť na ďalšie izby. Dom je postavený prevažne z kameňa ale aj z tehly, parkovanie je možné v oplotenom dvore, na chodníku zámková dlažba, na priečelí domu sú zachované ornamenty. K domu prislúcha aj menšia záhradka s hospodárskymi drevenými stavbami na prípadný chov zvierat, na pozemku je aj latrína, na pozemku je aj garáž a sú položené aj ďalšie betónové panely (prípadne tiež na garáž). Podlahová plocha domu je 220 m2 a veľkosť celého pozemku vrátane domu, dvora a záhrady je 334 m2. Rodinný dom je napojený na plyn, elektriku a mestský vodovod a na pozemku je dovedená už aj nová kanalizácia, stačí sa len dopojiť. Za pozemkom tečie aj potôčik, stačí napojiť čerpadlo a môže sa polievať. Neďaleko je pekná okolitá príroda. Výhoda je, že v meste Turčianske Teplice sa nachádzajú známe liečebné kúpele a je tam aj Aquapark a len 16 km od Kremnice a 16 km od obce je známe lyžiarske stredisko Krahule a Skalka. Odporúčanie makléra: tiché prostredie na okraji kúpeľného mesta, dopravné spojenie je veľmi dobré a zabezpečené pravidelnými autobusovými a vlakovými spojmi. Cena je 76000 €
EXKLUZÍVNE  Útulná chalupa v objatí krásnej prírody
Ponúkame na predaj útulnú chalupu v romantickom prostredí lazov pri Ábelovej v časti zvanej Nedelište. Na LV je vedená ako rodinný dom , leží na mierne svahovitom pozemku o celkovej výmere 26840 m2. Vedie k nej prevažne asfaltová komunikácia , posledná etapa cca 200 - 300 m spevnená poľná cesta. Chalupa je postavená z kameňa a prešla v 2011 kompletnou rekonštrukciou. Má zavedenú elektrinu, vodu zo studne, odpady sú vyvedené do septiku, vykurovanie je lokálne na drevo. Chalupa je s gánkom, jednopodlažná s predpripraveným podkrovím na možné zobytnenie. Chalupa je čiastočne podpivničená. Skladá sa z prechodnej kuchyne, 2 spální, kúpeľne s WC. Súčasťou je aj kamenná maštaľ a šopa slúžiaca na spracovanie, mäsa. Na dvore je aj dreváreň a altánok s kozubom. Pri chalupe je 17 árová záhrada a súčasťou predaja je aj t.č. neudržiavané pozemky vedené ako orná pôda a pasienky o výmere 24670 m2. Do obce Ábelová vedie asfaltová komunikácia. Oblasť leží vo východnej časti Krupinskej planiny, tvoria ju zmiešané a listnaté bukové lesy plné húb, predurčené aj na nekonečné prechádzky a turistiku. V blízkom okolí je vodná nádrž Ružiná, renovovaný hrad a kaštieľ v Divíne a zámocký welness hotel v Haliči. Táto oblasť je vyhľadávaná aj milovníkmi cykloturistiky. Nehnuteľnosť odporúčam pre tých ktorí hľadávajú pokoj od ruchu miest či už na rekreačné alebo aj pre celoročné bývanie pre dobrodružnejšie typy. Obytná plocha: 100 m2 Plocha parcely: 26840 m2 Elektrina: 220/380 V Plyn: - Odpady: septik s prepadom Voda: studňa s vodovodom Kúrenie: lokálne-tuhé palivá Konštrukcia objektu: kamenná Prístupová cesta: asfaltová Druh stavby: dom Umiestnenie: polosamota Rok poslednej rekonštrukcie: 2011
Na predaj rodinný dom Turčianske Kľačany.
Typ: Rodinný dom Ulica: Turčianske Kľačany Obec: Turčianske Kľačany MAX profi reality ponúka na predaj veľký, poschodový, slnečný rodinný dom v obci Turčianske Kľačany. 7 izbový rodinný dom je postavený v mierne svahovitom pozemku o výmere 706 m2 s upravenou záhradou, ktorá dotvára veľmi príjemnú atmosféru bývania. K domu na pozemku prislúcha samostatne stojaca murovaná dvoj garáž,  prístrešok na drevo a nedokončená prístavba, ktorá môže slúžiť na čokoľvek, podľa predstáv nového majiteľa. Nachádza sa tu aj prekrytá terasa na grilovanie /vchod priamo z kuchyne/, ktorá tvorí neoddeliteľnú časť domu na večerné posedenie. Rodinný dom je tehlový, celý zateplený so sedlovou strechou, krytina Bramac, drevené eurookná. Vykurovanie elektrické /konvertory/ + krb v obývačke s prieduchmi, dom je napojený na všetky siete okrem plynu. Rozloženie domu: V suteréne sa nachádza 1 izbový byt so samostatným vchodom, 2x sklad , práčovňa. 1.podlažie samostatný 3 izbový byt so vstupom /schodišťom/ na poschodie. 2.podlažie 3 izby + kúpeľňa s WC Rodinný dom je riešený pre početnejšiu rodinu, prípadne spojenie  podnikanie a bývanie. V každom prípade odporúčam osobnú obhliadku pre vytvorenie si predstáv Vášho nového bývania. Preto ma neváhajte kedykoľvek kontaktovať. Všetky ďalšie otázky Vám radi odpovieme v RK.   Status: aktívne Vlastníctvo: osobné Stav: čiastočne prerobený Celková plocha: 706 m2 Úžitková plocha: 250 m2 Plocha pozemku: 706 m2 Zastavaná plocha: 484 m2 Počet podlaží: 2 Počet izieb: 7 Balkón: áno - 2 Počet kúpeľní: 3 Energetický certifikát: nie Klimatizácia: nie El. napätie: 230/400V Parkovanie: áno Voda: verejný vodovod Krb: áno Garáž: áno - 2 autá Inžinierske siete: áno Kanalizácia: áno Plyn: nie Materiál: tehla Zateplený objekt: áno Terasa: áno Vykurovanie: vlastné - elektrické Pivnica: áno