Predám čerešne maliny uhorky a rôzne druhy zeleniny
Kategória:
Ostatné
Všetko je v menších množstvách

Podobné inzeráty

Predám krásne záhradne maliny z domacej produkcie.
V ponuke červené maliny a žlté maliny.
Maliny sa tešia veľkej obľube vďaka ich velkosti a chuti. Je možne ich pouzit do zakuskov, zavaranie, džemy, sirupy. Cena za 1 liter.
Dovoz možný vrámci Žiliny, Bytče, KNM, Rajca a Martina.

Ponųkam čerešne srdcovky,iba samozber 2,50 euro za 1kg.Poprípade za orezanie obrovskej čerešne +20 e,ponúkam čerešne do kvasu.

Záruka, doklad o kúpe, cena je vrátane dph
【PERFEKTNÝ MATERIÁL】 - Tento krájač zeleniny je vyrobený z potravinárskej nehrdzavejúcej ocele a vysoko kvalitnej zliatiny hliníka. Gumové nožičky zaisťujú stabilitu počas prevádzky.
【VYSOKÝ VÝKON】 - Vybavená vysoko účinným motorom s príkonom 550 W a vysokou rýchlosťou 1 600 ot./min. Rýchlosť rezacích kotúčov môže dosiahnuť až 270 otáčok za minútu, čo výrazne zlepšuje váš rezací výkon.
【MULTIFUNKČNÉ POUŽITIE】 - 2 rôzne veľkosti otvorov na prispôsobenie sa rôznym veľkostiam zeleniny. Súčasťou dodávky je 6 typov odnímateľných rezacích kotúčov, vrátane H3 (strúhadlo 3 mm), H4 (strúhadlo 4 mm), 2 x H7 (strúhadlo 7 mm), P2 (plátkovací kotúč 2 mm) a P4 (platkovací kotúč 4 mm)
Tento krájač je vhodný na rezanie zeleniny, ovocia, uhoriek, zemiakov, cibule atď.
Otáčky motora: 1600 ot./min
Rýchlosť rezania: 270 ot./min
Menovitý výkon: 550W
Materiál: nehrdzavejúca oceľ + liaty hliník
Čistá hmotnosť: 23 kg
Celú ponuku nájdete na
kontakt:
email: gastrotovar1@
ak sa nedovoláte prosím zanechajte správu , zavoláme naspäť :)

Predám uhorky nakladačky domáce v Bio kvalite, 4-9cm, cena: 2€/ kg.
Potom uhorky väčšie na šalát alebo na kvasenie: 1,50€/ kg.
Osobný odber: Oborín

Semená Ačokčy- mexická uhorka
Predám semienka ačokčy, v sáčku je 20 semienok v čiernej farbe. Sáčok je za 1,90 eur. Plus poštovné, ktoré je od 1.3.2023 3,90euro.
Mexická uhorka-ačokča sa používa na priamy konzum, alebo sa zavára. Cyklantéra odnožená, ktorú poznáme aj pod ľudovým názvom ačokča alebo mexická uhorka. Jej veľkou výhodou je, že v našich podmienkach ju nenapádajú škodce ani choroby a starostlivosť o ňu je minimálna. Klíčivosť je takmer 100%. Keďže je ačokča teplomilná plodina, v našich klimatických podmienkach sa predpestováva ako paprika vo fóliovníkoch alebo na okenných parapetoch. Na pestovanie vyžaduje slnečnú a teplú polohu s dostatkom vlahy, vhodné je použiť čiernu netkanú textíliu. Von ju vysádzame po 15. máji, keď už nehrozia prízemné mrazy. Všeobecne platí, že na miestach, kde sa darí melónom a uhorkám, je predpoklad, že sa bude dariť aj tejto zatiaľ menej známej zelenine.
Čo s plodmi
Plody obsahujú pre náš organizmus dôležité látky ako betakarotén, horčiny, vitamíny C, B1 a B2. Konzumácia čerstvých plodov napomáha metabolizmu cukrov a zlepšuje psychickú pohodu. Vhodné sú na priamu konzumáciu vo forme zeleninových šalátov. V kuchyni sa odporúča naplniť ich mletým mäsom, použiť do zmesi s inou zeleninou, zapekať či pridávať do polievok. Plody sú chutné aj sterilizované v sladkokyslom náleve ako nakladané uhorky alebo ako paprika v oleji. Ačokčapotrebuje minimálnu starostlivosť, škodce ju nenapádajú ! Klíčivosť je takmer 100%.
Ako ju pestovať:
Ačokča je pomerne náročná na živiny, preto základom jej úspešného pestovania je humózny, priepustný substrát. Neznáša pôdy ťažké a uľahnuté. Počas vegetácie ju môžeme prihnojovať prípravkami na plodovú zeleninu, pričom berieme do úvahy, že začína rodiť až v auguste. Keď rastliny dosiahnu výšku 10 – 15 cm, vysádzame ich na stanovište približne na vzdialenosť 25 cm, na štvorcový meter asi štyri rastliny.Musíme si pripraviť aj oporu, podobne ako pri pestovaní uhoriek, a výhonky ačokče k nej pravidelne vyväzovať. Po zakorenení v júni začne rastlina bujne rásť, preto je vhodné pri výške dvoch metrov ju zaštipnúť. Po tomto úkone sa začne bohato rozkonárovať, čím sa podporí tvorba plodov. Na konzumáciu sú najvhodnejšie plody s veľkosťou asi 4 cm, pričom zo starších plodov treba vybrať veľké tvrdé semená čiernej farby.
Moje skúsenosti:
Sejem ju ako klasické uhorky v rovnakom termíne (cca polovica mája, občas aj skôr, ak je vyhriata pôda). Po „vzídení“ vyrobím opory tak, aby sa mohla ťahať
(ťahá sa do výšky cca 2,5m; ak má dostatok vlahy a slnka, tak aj vyššie-potom ju treba omotávať).Plody sa zbierajú cca od augusta až do prvých mrazov. Semená z plodov vyberám a nechávam vysušiť. Sú čierne a podobajú sa drobným uhlíkom. Plody zaváram ako bežné uhorky (výborné sú zavarené s feferónkami), pripravujem šaláty na surovo, prídávam do leča s rajčinami.
Meno: Eva
Telefon:
E-mail: eva.cizmadiova@
Cena: V texte