bazár, predaj, inzercia, predám

Rad Októbrovej revolúcie-kopia,

Kategória: Zberateľstvo

Rad Októbrovej revolúcie, (rus. Орден Октябрьской Революции), je sovietske vyznamenanie, ktoré vzniklo 31. októbra 1967, pri príležitosti 50. výročia Veľkej októbrovej socialistickej revolúcie. Udeľoval sa sovietskym občanom, podnikom, organizáciám a iným skupinám pracovníkov, armádnym jednotkám a provinciám, krajinám a obyvateľom sovietskych republík.

Bol udeľovaný za aktívnu účasť v Revolúcií, veľké zásluhy na posilnení a šírení Sovietskej moci, za mimoriadne zásluhy na budovaní socializmu a komunizmu, výnimočnú odvahu a statočnosť preukázanú v boji a zásluhy na posilnení národnej obrany Sovietskeho zväzu. Mohol byť udeľovaný aj cudzincom.

Na lícnej strane je zobrazenie krížnika Aurora.
Rad Októbrovej revolúcie-kopia,
Podobné inzeráty
Sovietske vyznamenania medaile
1.Rád červenej hviezdy Rad červenej hviezdy bolo sovietske vyznamenanie, ktoré sa udeľovalo od 6. apríla 1930 príslušníkom Červenej armády a Sovietskeho námorníctva za výnimočné služby pri obrane Sovietskeho zväzu v čase vojny i v čase mieru. Mohli ním byť vyznamenaní nielen jednotlivci, ale aj celé vojenské jednotky, lode a organizácie. Cena:14€ 2.Rad Vlasteneckej vojny I. a II. stupeň, bolo sovietske vyznamenanie udeľované všetkým vojakom Sovietskej armády a partizánom za hrdinstvo v boji proti nemeckým okupantom vo Vlasteneckej vojne. Cena kus 14€ 3.Leninov rad alebo Rad Lenina , pomenovaný podľa vodcu Veľkej októbrovej socialistickej revolúcie Lenina, bol najvyšším sovietskym vyznamenaním. Bol zriadený 6. apríla 1930 a automaticky ho získavali nositelia vyznamenania Hrdina Sovietskeho zväzu. V priebehu 2. svetovej vojny bolo udelených vyše 41 000 týchto vyznamenaní, z toho väčšina bola udelená sovietskym vojakom a partizánom. Rad Lenina sa udeľoval: civilom, za významný prínos vlasti príslušníkom armády za vzorné služby tým, ktorí sa za zaslúžili o priateľstvo a spoluprácu ľudí a podporili mier iným za zásluhy Sovietskemu zväzu a spoločnosti Medaile Rád Lenina, replika, mosadz, pozlatený Rozmery: cca 40mm, se stuhou 90mm cena: 14€ 4.Replika sovietskeho vyznamenania Za dobytie berlina založená roku 1945 , ktorá bola udeľovaná účastníkom bitky o Berlín . Medaila okrúhleho tvaru s priemerom 32 mm cena 10€ 5.Medaila vynamenanie Rad Alexandra Nevského , replika, 1ks mosadz, pozlatená, postriebrená Rozmery: cca 50mm je sovietske, neskôr ruské vyznamenanie pomenované podľa novgorodského kniežaťa Alexandra Nevského. Udeľuje sa za mimoriadne zásluhy v organizovaní a vedení bojových operácií a za dosiahnutie úspechov v boji za Vlasť. Bol ustanovený 29. júla 1942, spolu s radmi Suvorova a Kutuzova. Cena 15€
Vyznam, RU-Duchobný kríž PIIS MERITIS II.trieda KOPIA
Ponúkam RU-duchovný kríž PIIS MERITIS II. triedu ,, KOPIU,,, postriebrený bronz.Na strede kríža, modro smaltovaný medailon - 17,5 mm, dvojriadkovým nápisom PIIS MERITIS-zbožným zásluhám. Stuha duchov. záslužného kríža je trojuholníková biela, nádherná tvrdá originál.Od 9.5.1911 je biela, vyjadrovala zásluhy v dobe mieru.Stredové medailony sú naprosto stejné, ako velikosťou, farba smaltov, aj nápis v nom PIIS MERITIS, ako originál. Je to nádherná kopia až k nezpoznaniu od originálu,preto som odfotil spoločne s originálom. Ponúkam to tým zberateľom, ktorý majú poškodený obojstraný stredový medailon, či ščasti, chýba alebo poškodený modrý smalt, atd. Dá sa prehodiť, v tom prípade už má inú hodnotu vyznamenanie. Je to fotené za denného svetla. Cena vyzn. PIIS MERITIS - KOPIA je 155.- eur.
Minca Franz Joseph 1907, 100 korona - kópia
Minca Franz Joseph 1907, 100 korona - kópia, Ferencz Jozsef, materiál mosadz, priemer 36 mm. Píšte mail, telefón vymyslený.
Franz Joseph 100 corona, 1848-1908(kópia)
Franz Joseph 100 corona, 1848-1908(kópia). Priemer 37 mm, materiál mosadz. Minca František Jozef.
Vyznamenanie Za obranu Slovenska v marci 1939(kópia)
Zberateľská kópia vzácneho vyznamenania Slovenského štátu Za obranu Slovenska v marci 1939. Rozmery sú totožné s originálom. V prípade záujmu píšte mail, telefónne číslo je vymyslené.
sovietske vyznamenania (kópia).
Predám tieto sovietske vyznamenania (presna kópia originalu): 1) "Za oslobodenie Prahy"-13eur. 2) "Za obranu Kijeva"-13eur. Pošlem aj poštou. K cene treba prirátať poštovné. Slúži výhradne na zberateľské a študijné účely , nič a nikoho nepropagujem . Pozrite ostatné moje inz.