bazár, predaj, inzercia, predám

Sedemdesiat veľkých bitiek v dejinách ľudstva

Kategória: Hobby, odborné knihy

Jeremy Black, 2005, kniha úplne nová
Sedemdesiat veľkých bitiek v dejinách ľudstva
Podobné inzeráty
"NOVÁ"Kniha Sedemdesiat zázrakov architektúry za 25E
☘️Sedemdesiat zázrakov architektúry-Úžasné stavby a príbeh ich vzniku-Neil Parkyn Citana ale vynikajuci stav. Mozete dat niekomu aj ako darcek.☘️ ----------------------------------------------------------- Bazilika sv.Petra, Tádž Mahal, palác Topkapi, Opera v Sydney, most cez úžinu Zlatá brána pri San Francisku – najslávnejšie stavby sveta upútavajú fantáziu a vzbudzujú údiv, či už ide o náboženské miesta, paláce moci alebo potešenia, mrakodrapy, mosty, priehrady alebo obrovské sochy. Ako dokázali postaviť v preplnenom New Yorku mrakodrap Empire State Building? Aké stroje používali na razenie tunela pod Lamanšským prieplavom? Prečo sa šikmá veža v Pise nakláňa – a prečo sa nezrúti? Ako je to možné, že visutý most Akaši Kaikjo dlhý takmer 4 km dokáže odolávať zemetraseniam a tajfúnom? A čo podopiera do výšky sa týčiace elegantné klenby katedrály v Chartres? V knihe Sedemdesiat zázrakov architektúry na takéto otázky odpovedá medzinárodný tím profesionálnych architektov, inžinierov a popredných historikov architektúry, ktorí mapujú pokrok ľudskej vynaliezavosti a tvorivosti, tak jako sa prejavoval pri realizácii stavieb od roku 500 nášho letopočtu až do súčasnosti. Mnohé z týchto stavieb sú najvyššie, najdlhšie alebo najväčšie svojho druhu, ale niekedy iba veľkosť neznamená nevyhnutne, že nejaká stavba musí byť aj impozantná. V malej kaplnke v Ronchamp vo Francúzsku alebo v japonskom chráme Bjódóin s krásnou, elegantnou drevenou strechou sa estetická pôsobivosť spája s konštrukčnou virtuozitou. Rovnako úžasná je i schopnosť spútať alebo premôcť prírodné sily, čoho dôkazom je i Priehrada Troch roklín v Číne alebo železničný systém pod horou Jungfrau vo Švajčiarsku. A zatiaľ čo niektoré budovy vrátane chrámu Hagia Sofia v Istanbule a paláce Pótala v Lhase boli postavené tradičnými metódami a z klasických materiálov, iné, napríklad Guggenheimovo múzeum vo španielskom Bilbae alebo Kansajské medzinárodné letisko v Japonsku, predstavujú to najnovšie v projektovaní pomocou počítačov a technológie kozmického veku. Všetky tieto stavby, z ktorých väčšinu postavili na funkčné, svetské ciele, ponúkajú viac než len užitočnosť – zmenili krajinu a môžu vyjadrovať identitu mesta alebo národa a stať sa okamžite zreteľnými a navždy zapamätateľnými symbolmi. Kniha Sedemdesiat zázrakov architektúry a staviteľstva, plná informácií, schém, rekonštrukcií a nádherných fotografií, vysvetľuje a oslavuje tieto majstrovské diela architektúry, dizajnu a staviteľstva. POČET STRÁN 304 VÄZBA pevná väzba s prebalom ROZMER 200×260 mm HMOTNOSŤ 1667 g JAZYK slovenčina VYDAVATEĽSTVO Slovart ------------------------------------------------------ NA DOBIERKU NEPOSIELAM.FUNGUJE mobil() aj mail.DAKUJEM ZA POCHOPENIE!A POKIAL NIE JE INZERAT AKTUALNY-BOL BY VYMAZANY Z BAZOSU. NAJDETE MA AJ NA FB pod Viera Fkš alebo na MODROMKONIKU pod VIERA so stovkami pozitivnych hodnoteni
Sedemdesiat zázrakov architektúry
Ponúkam úžasnú knihu Sedemdesiat zázrakov architektúry od Neila Parkyna (dostala som dve). Osobný odber BA - Dlhé Diely alebo poštou (+poštovné).
Predám knihu o námorných bitkách
Predám knihu o námorných bitkách. Kniha je veľmi zachovalá a nepoškodená. V knihe sú pútavým spôsobom popísané všetky námorné bitky ktoré sa odohrali prakticky od počiatku ľudstva až po začiatok 80 - tych rokov 20. storočia. Zároveň sú prehľadne zdokumentované nákresmi jednotlivých bitiek a z novších časov aj fotografiami. Kniha má skoro 600 strán.
Predám, knihy, história, špionáž, Stalin, vojna.
Predám tieto knihy: 1. Najväčší tyrani a diktátori v dejinách, N. Cawthorne - Stručné životopisy diktátorov, od staroveku doteraz. Cena 5€. PREDANÁ. 2. Triumfy a prohry, kolektív autorov - Slávne bitky svetových dejín. Cena 5€. 3. Rozhodující bitvy, G. Regan - 52 bitiek ktoré zmenili svet. Cena 5€. 4. Protiúder, A.J.Klein - Masakra izraelských športovcom na Mníchovskej olympiáde 1972, a izraelský protiúder. Cena 3€. 5. Šakal, F.Forsyth - Príbeh pokusu o atentát, na de Gaulla. Cena 3€. 6. Svätá vojna, P.L.Bergen - Kniha o bin Ládinovi, jeho organizácii, pripravach atentátov a ich následkoch. Cena 3€. 7. Posadnutí tajomstvami, K.Macrakisová - Vznik a fungovanie, východonemeckej, tajnej služby STASI. Cena 3€. 8. Vyzvedači z Tel Avivu, V.P.Borovička - MOSSAD a jeho operácie vo svete. Cena 3€. 9. Vyzvedačky storočia, V.P.Borovička - Príbehy, najznámejších vyzvedačiek. Cena 3€. 10. Válečné lodě 1., V.Hynek, P.Klučina - Lode do r. 1860. Cena 5€. 11. Válečné lodě 2., V.Hynek, P.Klučina - Lode medzi krymskou a rusko - japonskou vojnou. Cena 5€. 12. Válečné lodě 3., V.Hynek, P.Klučina, E.Škňouřil - Lode prvej svetovej vojny. Cena 5€. 13. Spisy 3., J.V.Stalin - Vybrané Stalinové Spisy. Cena 5 €. 14. Spisy 12., J.V.Stalin - Vybrané Stalinové Spisy. Cena 5 €. 15. Spisy 13., J.V.Stalin - Vybrané Stalinové Spisy. Cena 5 €. 16. Stalingrad 1942 - 1943, tehdy a dnes, K.Jungwiert, P.Scheufler - Obrazová publikácia z miest bojov. Cena 3€. 17. Stalin v obrazech, Mimoriadna obrazová publikácia z roku 1949. Popisy k fotografiám v duchu kultu osobnosti. Cena 15€. 18. Na hranici svetov, M.Rajský - Kniha o NDR, z pohľadu, komunistickej propagandy. Cena 2€. 19. Biela kniha 2. - o výčinoch kontrarevolúcie v Maďarsku, propaganda. Cena 3€. 20. Generálov čas, J.Gerhard - Pohľad na vládu de Gaulla zo strany komun. propagandy. Cena 3€. 21. Stínohra, Z. a M.Kožnárovi - Spomienky Českosl. špióna na západe. Cena 2€. 22. Zradca vypovedá, K.Kostenko - Príbeh kolaboranta, s nemeckými okupantmi. Cena 2€. 23. Medený gombík, L.Ovalov - Špionážny príbeh, z obdobia 2 sv. vojny. Cena 1€. Pri väčšom odbere zľava. Kliknite na moje meno, a pozrite aj moje ďalšie inzeráty.
nevyriesene zahady ludstva
Predam minimalne pouzivanu knihu nevyriesene zahady ludstva od reader digest vyber. ma 384 stran. Môžete sa zoznámiť s témami z najrôznejších oblastí ľudského poznania, v ktorých v súčasnosti dochádza k najbúrlivejšiemu rozvoju, alebo ktoré sa modernej vede zatiaľ nepodarilo uspokojivo vysvetliť. dohoda na ceene
Buď svetlo, Steven Pinken, nová
Naozaj sa svet ženie do záhuby? Je myšlienka pokroku dávno prekonaná? V tejto výborne napísanej správe o stave ľudstva v treťom miléniu nás kognitívny psychológ a známy intelektuál Steven Pinker nabáda, aby sme ani na okamih nepodľahli hrôzostrašným novinovým titulkom a proroctvám o konci sveta, ktoré odkrývajú naše najhoršie stránky a brnkajú na naše nižšie pudy. Namiesto toho sa pozrime na fakty. Pinker nám predkladá sedemdesiatpäť dych berúcich grafov a na ich základe dokazuje, že dĺžka života, zdravie, prosperita, bezpečnosť, mier, vzdelanie a pocit šťastia sú na vzostupe nielen v západnej Európe, ale v celosvetovom meradle. Tento pokrok nie je výsledkom pôsobenia záhadných vesmírnych síl. Je darom osvietenstva, čiže presvedčenia, že vedomosti dokážu zabezpečiť rozkvet ľudstva. Ani zďaleka pritom nejde o naivnérojčenie. Na vlastné oči vidíme, že plody osvietenstva fungujú aj dnes. Treba ich však brániť, a to oveľa úpornejšie než kedykoľvek predtým. Osvietenstvo pláva proti prúdu ľudskej povahy, ktorá má sklon vytvárať kmeňové spoločenstvá, autoritatívne režimy, vedie k démonizovaniu a k viere v čary. Demagógovia všetkých krajín sa snažia naplno využiť práve ľudskú povahu. Proti osvietenstvu vedú zákopovú vojnu aj mnohí intelektuáli, politici či veriaci, ktorí tvrdia, že západnej civilizácii hrozí bezprostredný zánik. Výsledkom je zhubný fatalizmus a úsilie zničiť neoceniteľné inštitúcie liberálnej demokracie a globálnej spolupráce. Pinker si všíma predovšetkým zdroje súčasného cynizmu a zastrašovania. Sú všetci ľudia od prírody iracionálni?Potrebujeme náboženstvo, aby sme vysvetlili morálku? Zostali sme po období modernizmu osamotení a podliehame samovražedným myšlienkam? Naozaj žijeme v „post-pravdivej“ dobe? V „ére teroru“? A všetko sa skončí apokalyptickou jadrovou vojnou, nedostatkom a vyčerpaním zdrojov, nezvratnou zmenou klímy a nadvládou umelej inteligencie? Intelektuálne podkutá a elegantne napísaná kniha Buď svetlo je obhajobou rozumu, vedy a humanizmu. Ideálov, ktoré musíme brániť, aby sme mohli zabezpečiť pokrok, napredovať a vyvíjať sa k dokonalejšiemu stavu spoločnosti.