bazár, predaj, inzercia, predám

Semienka byliniek

Kategória: Rastliny

Prosím, nepíšte mi SMS, ďakujem.
Predám semienka byliniek:

- Tymián/dúška tymiánová/Thymus vulgaris - balíček/1€.
Zbierané v mojej záhradke bez chemických postrekov. Krásny a veľmi aromatický aj v zime. V ponuke aj sadenice a sušená bylinka.

- Materina dúška/Thymus serpyllum - balíček/1€.
Semienka sú drobné. Bylinka je vhodná do skalky, je veľmi odolná a veľmi sa rozrastá. Kvety sú ružovo-fialové, medonosné. V zime a na jar je purpurová.

- Nechtík lekársky - 100ks/1€.

- Rumanček pravý/kamilky - balíček/1€. Semienka sú malinké. Vysievame riedko na povrch na jar alebo v jeseni a nezasypávame ich. Dobre znáša presádzanie.

- Oregano/pamajorán - balíček/ 1€.
(Semienka sú úplne malinké, asi ako zrnká soli). Je to vytrvalá aromatická rastlina dorastajúca do výšky 60 cm, vhodná aj do skalky, dobre sa rozrastá, je medonosná.

- Slez lesný - 40ks/1€.

- Slez nebadaný - 40ks/1€.

- Šalvia lekárska - 50ks/1€.
Vytrvalá polokríková rastlina, využívame ako kuchynské korenie a liečivú bylinu.

- Šalvia muškátová - 50ks/0,90€. Neskutočne voňavá....

- Medovka lekárska - 100ks/1€. V ponuke aj sušená bylinka.

- Divozel veľkokvetý - balíček/1€.

- Echinacea purpurea - 50ks/1€.


V ponuke aj sušené bylinky a sadenice.
Semienka byliniek
Podobné inzeráty
Semená byliniek a korenín
Ponúkam z vlastných prebytkov semienka byliniek a korenín. Pestované boli bez použitia umelých hnojív a chemických postrekov. Pozrite aj ďalšie moje ponuky na semienka. Viac info v správe. Agastache feniklová - 1 € (0,2 g semien) Agastache vrásčitá ‚Alabaster‘ - 1 € (0,1 g semien) Bazalka ‚Red Rubin‘ - 1 € (50 ks semien) Bazalka ‚Thai Queen‘ - 1 € (50 ks semien) Bazalka americká - 0,80 € (50 ks semien) Bazalka citrónová - 1 € (cca 100 ks semien) Bazalka pravá ‚Genovese‘ - 1 € (cca 100 ks semien) Bazalka škoricová - 1 € (cca 100 ks semien) Borák lekársky - 0,80 € (15 ks semien) Černuška damascénska - 1 € (100 ks semien) Cesnak pažítkový „pažítka“ - 1 € (0,2 g/cca 200 semien) Darčekové balenie semienok – Bylinková záhrada - 5,50 €: Zoznam semienok v balení: Bazalka pravá Genovese 60 ks Koriander siaty 60 ks Levanduľa lekárska 70 ks Nechtík lekársky 50 ks Slez lesný 100 ks Yzop lekársky 60 ks Závinutka citrónová 100 ks Echinacea purpurová - 1 € (40 ks semien) Harmanček rímsky - 1 € (cca 300 ks semien) Kôpor voňavý - 0,70 € (1 g semien) Koriander siaty - 1 € (cca 100 ks semien) Levanduľa lekárska - 1 € (0,2 g/cca 300 semien) Mydlica lekárska - 1 € (0,4 g/cca 120 semien) Nechtík lekársky (veľkokvetý) - 1 € (100 ks semien) Nechtík lekársky Bon Bon - 1 € (50 ks semien) Perila krovitá (fialová) - 1 € (0,2 g/cca 100 ks semien)) Slez lesný - 1 € (0,3 g/cca 100 ks semien) Yzop lekársky - 1 € (0,5 g semien) Závinutka citrónová - 1 ks (0,1 g/cca 200 ks semien) Železník lekársky - 1 ks (0,5 g semien)
Chilli Carolina Reaper
Predám chilli papričky Carolina Reaper - 3 Eurá za ks - už nie sú, Semienka z úrody 2022 - 3 Eurá za 10 ks, Semienka z úrody august 2021 - 2 Eurá za 10 ks, Semienka z úrody september 2021 - 1 Euro za 10 ks, pestované vonku v záhrade bez postrekov - nie skleník. Sú to len prebytky, malé množstvo. Len osobný odber. Občasný dovoz do vybraných častí západného a stredného Slovenska v cene možný. Prosím, neposielajte SMS!
Predam semienka Banan Severu
Predam tohtoročné semienka Asimina triloba,Paw Paw, Banan Severu - semená Sunflower 12ks po 5€ Sunflower: Plod až 225 g, zvyčajne stredne veľký s malým množstvom semien. Šupka žltá, dužina krémová, chuť osviežujúca. Chuť pripomína banán či mango. Skorá až stredne skorá odroda, ktorá dozrieva koncom septembra Popis : Semená je pred výsevom nutné stratifikovať. Semienka vysaďte do bežného substrátu. Klíčenie je veľmi pomalé a nepravidelné, ale klíčivosť je veľmi dobrá. Veľký pozor dajte pri presádzaní rastliny. Hlavný koreň sa ľahko poškodí a takáto rastlina by uhynula. Na konečné stanovisko vysádzajte do sponu 2,5 x 2,5 m. Nutné je pestovať aspoň dve rastliny, aby došlo k opeleniu a tvorbe plodov. V našich podmienkach sa odporúča pestovanie v teplejších vinárskych oblastiach. Pre mladé rastlinky vyberte polotieň, staršie ocenia skôr plné slnko, ktoré je nevyhnutné na dozretie plodov. Pôda by mala byť priepustná, výživná, neutrálna až mierne kyslá. Prvý rok je vhodné rastline dopriať častejšiu zálievku, len pozor na prílišné premokrenie pôdy. Táto rastlina má veľmi dobré predpoklady pre pestovanie v našich podmienkach. Má dlhé obdobie vegetačného kľudu pri vysokej mrazuvzdornosti do -31 °C.
Semienka byliniek/zeleniny
Prosím nepíšte mi SMS, ďakujem. Predám semienka: - Kôpor voňavý - 100ks/0,80€. - Pór Elefant - 100 ks/0,80€. Prezimujúca odroda, môže sa zbierať aj po zime, cca do mája. Vysieva sa do brázd a počas rastu sa prihŕňa zeminou, aby sa biela časť predĺžovala. Je vhodný na priamy konzum, skladovanie aj mrazenie. - Cibuľka Freddy - 100ks/0,80€. Freddy netvorí cibuľku, je to vyslovene vňaťová cibuľa. Vhodná ako surová alebo varená. Najlepšie je sadiť v zmiešanej sadbe napr. s mrkvou, šalátom... - Bazalka pravá - 100ks/0,80€. Jednoročná rastlina so silno voňavými listami, zrezaním docielime 2 zbery. V ponuke aj sušená bylinka. - Pažítka pražská - 100ks/0,90€. Skorá odroda, vhodná na rýchlenie v kvetináčoch i na poľné pestovanie. Listy sú pomerne silné, dlhšie, tmavozelenej farby. Chuť je aromatická, ostrejšia. Dorastá do výšky 25 - 30 cm. Dobre prezimuje. - Šalát kučeravý - Odessa 100ks/0,80€. Listy sú svetlo zelené, vlnité, bez horkosti, môžu sa zbierať postupne, aj keď sa šalát vyťahuje, stále je chrumkavý a nie je horký. - Ligurček lekársky/magi/vegeta - 100ks/0,80€. Je to vytrvalá vysoko aromatická bylina, dorastajúca do výšky až 190cm. Koreň sa používa ako liečivo a listy ako korenie. V ponuke aj sušená bylina.
Sadenice byliniek
Predám sadenice byliniek, viac fotiek pošlem do mailu. Všetko je pestované a množené v mojej záhradke bez chemikálií. V ponuke aj semienka a sušené bylinky na čaj. -- Na SMS nebudem odpovedať, ďakujem. - Medovka lekárska 1,50€/1ks. - Tymián obecný/dúška tymiánová - 1€/1ks, aktuálna výška cca 15-20 cm. Je to nízky cca 25 cm, rozvetvený polokrík, vhodný aj do skalky. - Oregano/pamajorán/dobromysl - 0,90€/1ks, voľnokorenný trs o veľkosti cca 10cm. Dorastá do výšky 60 cm, krásne kvitne, láka včely. Rýchlo sa rozrastá. Voľnokorenné sadenice sú v priemere otvorenej dlane. -- Prosím píšte do formulára, alebo volajte, na SMS nebudem odpovedať, ďakujem.
Semienka maracuje
Predám semienka Maracuje Počet semien v balení je 8 ks cena 6€ + poštovné Mučenka jedlá Maracuja (Passiflora ligularis) Pestovanie: Výsev vo vnútri je možný počas celého roka. Semená pred sadením namočte na noc do vlažnej vody. Potom ich jednoducho položte do vlhkého substrát a zasypte iba jemnúčkou vrstvou. Výsevnú nádobu zakryte čírou fóliou, do ktorej nezabudnite urobiť dierky. Fóliu každý druhý deň asi na dve hodiny úplne odokryjeme aby sme zabránili plesniveniu substrátu. Nádobu zo semenami držte na svetlom mieste s teplotou asi 20°-25°C. Substrát udržujte vlhký nie však mokrý. Rastlina zvyčajne klíči dva až štyri týždne. Stanovisko: potrebuje veľa slnka čo zvyšuje jej kvitnutie. V extrénych horúčavách nad 40°C sa kvitnutie a rast pozastaví a obnoví v chladnejších mesiacoch. V období od mája do októbra ju môžeme presunúť von ale dnu ju musíme vrátiť skôr ako udrú prvé mrazy. Starostlivosť: na kultiváciu nepotrebuje žiadnu špeciálnu pôdu. Len udržiavajte pôdu vlhkú a vyhnite sa podmáčaniu. Používajte vodu chudobnú na vápnik (dažďovú alebo prefiltrovanú). Ak je rastlina príliš suchá, existuje vyššie riziko poškodenia lístia roztočmi. Od apríla do októbra môžete každý týždeň dávkovať kvapalné hnojivá. Dlhé výhonky, ktoré prerástli lezeckú pomôcku, môžu byť prerezané od apríla do júna. Vzhľadom k tomu, že korene sa vyvíjajú pomerne rýchlo, mali by ste rastlinu každý rok okolo marca presadiť do väčšej nádoby. V zime: hibernuje najlepšie pri teplote medzi 5 ° a 15 ° C. Vnútorné rastliny by sa mali uchovávať na veľmi jasnom mieste. V závislosti od úrovne tepla a svetla, v ktorom je rastlina udržiavaná, zhadzuje listy úplne alebo len čiastočne. Zavlažuje svoju Passifloru zriedkavo v súlade s olistením a korene nenechajte vyschnúť. Vzhľadom k tomu, že regeneruje pomerne rýchlo, je dovolené dokonca silné prerezávanie až na 20 alebo 30 cm, ktoré možno ľahko urobiť neskoro v zime. Rastlina vyženie znova od marca do apríla. Zobraziť menej