Slivkovy lekvár bez pridaného cukru
Kategória:
Potraviny
Tradične varený hustý SLIVKOVÝ LEKVÁR bez pridaného cukru
Ponúkam na predaj zopár fľiaš slivkového lekváru. Bol varený tradične v medenom kotli až do zhustnutia, 100% z bystrických sliviek, bez pridaného cukru, bez konzervantov.
Cena za zaváraninový pohár s objemom 370ml (cca 450g) je 7€ alebo klasický 720ml (cca 950g) za 14€.
Posielam aj poštou, osobne v Rožňave, v Košiciach, poprípade pod Soroškou, u nás v Hrušove.
Ponúkam na predaj zopár fľiaš slivkového lekváru. Bol varený tradične v medenom kotli až do zhustnutia, 100% z bystrických sliviek, bez pridaného cukru, bez konzervantov.
Cena za zaváraninový pohár s objemom 370ml (cca 450g) je 7€ alebo klasický 720ml (cca 950g) za 14€.
Posielam aj poštou, osobne v Rožňave, v Košiciach, poprípade pod Soroškou, u nás v Hrušove.
Podobné inzeráty
Šípkový lekvár, s fantastickou chuťou, luxusný darček alebo pochúťka pre Vás.
Vzácnosť šípkového lekváru spočíva v tom, že potrebuje najviac času a energie pri výrobe.
Táto gurmánska pochúťka si vyžaduje veľa vzácnej komodity, ktorá sa volá Č A S... A šípkový lekvár medzi ne určite patrí :-) Tu rozhodne platí, že cesta je cieľ :-) Tu sa nedá ponáhľať. Šípkový lekvár si pýta odhodlanie, trpezlivosť a vášeň. Len tak sa dajú šípky (veeeeľa šípok) Je potrebné nazbierať pichľavé šípky, očistiť, variť, pasírovať od kôstok, druhý krát pasírovať od chĺpkov, variť pomalým odparovaním vody, naplniť do pohárikov, pasterizovať.
Lekvár je bez želírujúcich látok, kyslasto-sladučký. Na koláčik, bábovku ako stvorený. Ale taká divina so šípkovou omáčkou tiež nie je na zahodenie :-)
Zabúdať však netreba pri tejto dobrote ani na mimoriadne priaznivé účinky šípok na naše zdravie. Sú plné minerálov, stopových prvkov, ovocných kyselín a éterických olejov. Vďaka obsahu železa sú šípky nápomocné pri málokrvnosti, obsiahnuté lykopény zas pomôžu pri kardiovaskulárnych chorobách, na podporu imunity, pri vysokom cholesterole... Ďalšie cenné látky pomáhajú vychytávať voľné radikály, chránia naše telo pred vírusovými a bakteriálnymi infekciami. Šípka pomáha dobrému tráveniu, detoxikuje a je tiež nápomocná proti artróze a bolestiam kĺbov.
Obsah 250g/6,90€
Šípkový lekvár sladený trstinovym cukrom bez pektínu , obsah cukru 30% max .
Poháriky 215 ml / 3ks 10€ a poštovné / 6 ks 20€ so zaslaním do Zboxu
Ponúkam čajovú hubu kombuchu za symbolickú cenu alebo na výmenu za iné potraviny - domáce ovocie alebo zelenina, orechy, sušené huby, lekvár, domáci chlieb... čokoľvek, čo ste si vypestovali alebo vyrobili sami - aj naša kombucha vyrástla u nás doma:) Len osobný odber v rámci KE - Ťahanovce alebo centrum.
Čo odo mňa dostanete:
1.) Niekoľko diskov samotnej huby. Množstvo huby je na nádobu v objeme 0,7 - 1 liter.
2.) Trochu vykvaseného nálevu, akurát aby pokryl hubu, pripravený na pitie.
3.) Sklenenú fľašu s viečkom, akú mám práve poruke (napr. ako vidíte na fotke).
Zopár rád k starostlivosti o kombuchu:
V prvom rade si treba uvedomiť, že ide o živý organizmus. Teda žiadna horúca voda. Musí mať vzduch (viečko dať doma dole a zakryť servítkou s gumičkou) a pravidelný prísun potravy. Keďže ide o proces kvasenia, musí byť prítomný cukor (sacharid), v tomto prípade ideálny klasický biely cukor. Keď hude dáte dostatok času, všetok cukor sfermentuje a výsledný nápoj vôbec nie je sladký.
2. Množstvom cukru (odporúča sa 80g na liter, zhruba tak to dodržiavam aj ja) a okolitou teplotou viete rast huby regulovať (chladnička a menej cukru spomalí rast).
3. Je jedno, či použijete zelený alebo čierny čaj. Odporúčam však organické čaje, ktoré nie sú striekané. Zvyšky pesticídov by teoreticky mohli hube ubližovať, keďže kombucha je tiež vlastne zhluk baktérií a kvasiniek. Ale overené to nemám, vyskúšajte. Z rovnakého dôvodu neodporúčam používať bylinkové čaje s antifungálnymi účinkami, ako mäta či zázvor. Keď tak si pred pitím môžete bylinkovým čajom doriediť hotový kombuchový nápoj a prípadne ho dosladiť medom (to je môj návrh na servírovanie:)).