bazár, predaj, inzercia, predám

Vinca minor - Zimozeleň menšia - biele kvietky

Kategória: Rastliny

Vinca minor - Zimozeleň menšia

Stálozelená, kvitnúca - nenáročná
a hlavne na jar veľmi dekorativna trvalka

Ponúkam zakorenené rastliny - 15kusov za 3e

Pošlem v krabičke s obalenými korienkami bez pôdy
Poštovné do 500g vyjde
Doporučene +2,70e
Obyčajne /bez dokladu o odoslaní/ +1,40e
Príplatok za 1.triedu +0,40e

Na dobierku po zlých skúsenostiach NEPOSIELAM,
požadujem platbu vopred, možný aj osobný odber

Listy sú tmavo zelené, neopadavé, lesklé, kožovité
Pomerne rýchlo sa rozrastá pomocou plazivých stoniek, časom
úplne pokryje pôdu a vytvorí hustý nízky porast do výšky cca 15cm

Vyžaduje polotieň až tieň s mierne vlhkou pôdou
Znáša akýkoľvek typ pôdy okrem veľmi suchej,
nemala by vyschnúť pri koreňoch

Kvitnúca
Biele kvietky priemeru cca 2cm sa objavujú od začiatku apríla
do konca mája, neskôr sporadicky až do leta.
Na jar tiež vyženie množstvo svetlejších výhonkov,
takže porast vyzerá veľmi pekne sviežo.

U mňa vypĺňa záhon medzi jarnými cibuľovinami,
kde má dopoludnia slnko, takto na jar zakvitla.

Pre poriadok uvádzam podstatný fakt,
že celá rastlina je jedovatá.
Myslím, že zvieratá to vedia vycítiť,
mám všežravého psa, čo sa pasie na záhrade
a práve toto neohrýza :-)

KONTAKT PROSÍM LEN E-MAILOM
Vinca minor - Zimozeleň menšia - biele kvietky
Podobné inzeráty
Vinca minor - barvínek  - zimozeleň menšia
Vinca minor - zimozeleň menšia, barvínek je známa trvalka.Voľne v prírode rastie v tienistejších lokalitách lesov, kde vytvára husté stálozelené porasty. Kvety má modrej až svetlo fialovej farby, farby a objavujú sa spolu s mladými svetlo zelenými listami v jarnom období. Vhodná najmä pre vytváranie hustých porastov pod korunami stromov. Sadíme ju preto vo väčších skupinách. Pre úspešné pestovanie vyžaduje polotienisté až tienisté stanovište s mierne vlhkými, humóznymi pôdami. Je to celoročne zelená, nenáročná trvalka, má tmavozelené lesklé listy. Cena za kochlík priemer 10 cm je 2 Eura. Pošlem aj poštou.
Trvalky  2 druhy + 1 zadarmo  čistec+machovka+zimozeleň
Ponúkam na predaj zaujímavé nenáročné trvalky, dva druhy + tretí zdarma. Spolu 10 Eur. Popis rastlín: Machovka je pomerne nenáročná na pestovanie. Pestovateľské podmienky sú podobné ako pri paradajkách. Vyžaduje teplé prostredie a dostatok svetla. Na pôdu nie je príliš náročná. U nás sa pestuje ako jednoročná, avšak v teplejších klimatických podmienkach je pestovaná ako viacročná rastlina. U nás si v predjarnom období predpestujeme priesady zo semienok a tieto po tom, keď už nehrozia jarné mrazíky presadíme do záhrady, kde nevyžadujú prílišnú starostlivosť. Čistec vlnatý je suchomilná trvalka z čeľade hluchavkovité. Vytvára husté stálozelené koberce silne plstnatých zamatovo – šedozelených listov. Listy má na dotyk hebké, biele chĺpky, ktorými je pokrytá celá rastlina, pripomínajú srsť zajacov. Z prízemných listov vyrastajú v máji vysoké striebristo plstnaté stonky, na ktorých kvitnú ružovo-fialové kvietky. Je mrazuvzdorná. Vinca minor - zimozeleň menšia, barvínek je známa trvalka.Voľne v prírode rastie v tienistejších lokalitách lesov, kde vytvára husté stálozelené porasty. Kvety má modrej až svetlo fialovej farby, farby a objavujú sa spolu s mladými svetlo zelenými listami v jarnom období. Vhodná najmä pre vytváranie hustých porastov pod korunami stromov. Sadíme ju preto vo väčších skupinách. Pre úspešné pestovanie vyžaduje polotienisté až tienisté stanovište s mierne vlhkými, humóznymi pôdami. Je to celoročne zelená, nenáročná trvalka, má tmavozelené lesklé listy.
zimozelen  -  panasovana
zimozelen panasovana zeleno-biele listy, kvitne modrymi kvietkami trochu neskorsie ako zimozelen mensia,je o nieco vyssia, velmi dekorativna pokryvna rastlina /kde rastie zimozelen, tam uz nenarastie burina/.
Vinca minor /zimozelen
Zimozeleň menšia je poloker, pôdokryvná rastlina z čeľade zimozeleňovité. Stonky majú väčšinou charakter poplazu, sú obrastené kožovitými, protistojnými listami, ktoré v zime neopadávajú, len na jar rastlina vyženie množstvo nových výhonkov a zakvitne. Kvety modrej farby a objavujú sa spolu s mladými svetlo zelenými listami v jarnom období. Hodí sa najmä pre vytváranie hustých porastov pod korunami stromov. Sadíme ju preto vo väčších skupinách. Pre úspešné pestovanie vyžaduje polotienisté až tienisté stanovište s mierne vlhkými, humóznymi pôdami. Cena 1,40/kus Rastlinky sú pekné zakorenené. Sadiť celoročne. Poštovné 3,60 do 5 kg pri prevode na účet.
Mucholapky a Saracénie
Zdravím, Ponúkam rôzne klony mucholapiek, botanické druhy saracénií a rôzne hybridy saracénií. (od bežných až po také drahšie a vzácnejšie) Posielam zasadené poštou alebo zásielkovňou. Pre veľkosti a ceny ma kľudne kontaktujte na Facebooku: Johnys Happy Carniplants Som ochotný zjednávať :-) Veľkosti: Small - priemer minimálne 4 cm S/M - ničo medzi malou a strednou Medium - priemer asi 8 cm M/L- niečo medzi strednou a dospelou Large - dospelá rastlina čo už kvitla Mucholapky: B52 L M/L S/M Titan L M/L M DCXL L M/L M S/M La Grosse a Guigui L M/L Dracula L M/L M S/M B 52 Canada M Pro Giant M S/M Louchapates M Equobia M Trichterfalle L M Bimbo L M Brutal Shark S Flaming Lips L M UK Sawtooth 1 M/L S/M S Black Beauty M Kayan M/L M Green Wizard M/L AR Werewolf M Angel Wings M Claytons Vulcanic Red L M Pale Trap L S Scarlatine S/M S Trevs Red Dentate M/L M Pink Venus S Diablo M/L S ARPC M Red Bull M/L M Phalanx M/L M Z11 L M Spider L M UP Giant S/M Schuppenstiel L Bohemian Garnet M/L M S/M Royal Red L Claytons Red Sunset L M S/M Fine Tooth x Red L M/L Microdent M/L Z02 M/L King Tmavá Červený Okraj L M S/M Big Teeth Red Giant M/L M Sawtooth M S/M Robustná červená klon A M/L M Red Form /Andrej Devečka/ M S/M Dingley Giant S/M Eyelashes M Giant Straint M S Red Line M/L M Dutch S/M B01 M S F05 M/L S/M Dentata Traps A - M/L M S/M Akai Ryu M/L Nájdu sa aj iné klony ale tie by boli voľnokorenne. Saracénie: S. Alata ´Deep Maroon Throat´ (Ch. Klein) S. Alata var. Nigropurpurea 'Night' S. Alata var. Nigropurpurea.Black tube, De Soto National Forest MKA27 S. Flava var. Atropurpurea All red form, Blackwater River State Forest MK F27A S. Flava var. Maxima "Green large form, light vein, North CarolinaMK F91 S. Flava var. Cuprea,olive/Copper top, NC,WS(PW,F09) MKF115 S. Flava var. Flava (SF01) x S. Flava var. Rubricorpora MKF105 (SFRB26) S. Leucophylla MK L55 `Tarnok’ ,W. Mutant flower form S. Leucophylla - MS L15 - North of Milton, Santa Rosa Co., Florida, USA (Srba) S. Leucophylla - MS L30A MS S. Leucophylla Schnells Ghost S. Minor var. Minor (max. 30cm) S. Minor var. Minor (max. 40cm) H10 S. x ´Lynda Butt´ H109 S. x `Dana’s Delight’ H224 S. x ´John David King´ H237 Sarracenia x ‘Reptilian Rose’ H37 S. x ´Judith Hindle´ H55 S. x `Juthatip Soper’ S. x Whale Tail S. x Cancan S. Leucophylla x Oreophila (Botanical Garden Prague) S. x moorei ´Whitteri´(A. Slack) S. Alata A30 MK x Lynda Butt #2 S. Eva x F27cMK Sarracenia L19 MK X Adrian Slack #1 Sarracenia L30A x A.Porais #1
Zimozeleň menšia
predam Zimozeleň menšia, vid foto plnu bednicku nahusto naukladane vykopane rastlinky - 23e , aj mensie mnozstvo - viac rastliniek- 1e Pôdokryvná rastlina. Stonky majú väčšinou charakter poplazu, sú obrastené kožovitými, protistojnými listami, ktoré v zime neopadávajú, len na jar rastlina vyženie množstvo nových výhonkov a zakvitne. Mimo tohto obdobia na rastline prakticky nepozorovať rast. Kvety vyrastajú v horných častiach stoniek, z pazúch listov. Obyčajne sú modré, málokedy biele. Celá rastlina je jedovatá. Jedna z najlepších pôdopokryvných rastlín na tienisté miesta.